Ne į temą > Kompiuteriai ir jų komponentai

Apie PC

<< < (3/10) > >>

Brazas:
Turėsiu omeny, dėkui už info
Įrašyta: Birželis 21, 2008, 17:26Turiu tokį klausimą: jeigu aš formatuočiau hard'ą, ar įmanoma būtų po to rašyt Windows'us?

Wyshniukas:

--- Citata iš: Brazas  Birželio 22, 2008, 23:03 ---Turiu tokį klausimą: jeigu aš formatuočiau hard'ą, ar įmanoma būtų po to rašyt Windows'us?

--- Baigti citatą ---

Taip, dauguma taip ir daro. Formatavimas - OS įrašymas. Siūlyčiau tik atkreipt dėmesį į HDD ar jis yra IDE ar SATA junties. Jeigu IDE ir naudosi XP, tai jokių problemų rašant neturi kilti. Jeigu SATA ir XP, OS instaliacija gali paprašyt jam tvarkykles pateikt, kurias gali visada iš pagr. plokštės gamintojo parsisiųst. Jeigu IDE/SATA ir Vista naudosi, neturėtų kilti jokių problemų. Jeigu nešiojamas kompiuteris, tai galima naudoti Intel SATA tvarkykles, labiausiai pasitaikanti Centrino/Santa Rosa platforma.

meistrs :):
tai aisku kad imanoma. Jei hardas IDE tai problemu is viso kilti neturetu. Jei SATA tai gali iskilti siokiu tokiu neaiskumu jei niekad nebuvai to dares. Kartais reikia tureti SATA tvarkykles ar kaip ten jas pavadinti.

Brazas:
Hmm, o iš kur žinot kokia pas mane jungtis? Šiaip rašysiu XP, šiandien rašiau porą kartų, tačiau nebuvo, kur pasirinkt, kad leistų HDD formatuot, o po to iškart Windows rašyt, taigi pagalvojau gal išeis paprastai formatuot, o po to rašyt

Wyshniukas:

--- Citata iš: Brazas  Birželio 22, 2008, 23:53 ---Hmm, o iš kur žinot kokia pas mane jungtis? Šiaip rašysiu XP, šiandien rašiau porą kartų, tačiau nebuvo, kur pasirinkt, kad leistų HDD formatuot, o po to iškart Windows rašyt, taigi pagalvojau gal išeis paprastai formatuot, o po to rašyt

--- Baigti citatą ---

Atsidarai dėžę, pasižiūri į HDD ir jeigu matai plačią jungtį prijungtą, bus IDE. Jeigu maža, SATA.
Dėl XP instaliacijos, tai turėjo būti pasirinkimas. Dažniausiai pasirinkimas būna po skirsnio pasirinkimo į kurį rašys, klausia kaip formatuot: quick format ntfs, format nfts, leave intaked ar kažkas panašaus. Aš visad renkuos quick jeigu laikas spaudžia. Aišku gali suformatuot ir su kokia kita programa ir tada perrašinėt, nuo to tikrai blogiau nebus.

Navigacija

[0] Pranešimų sąrašas

[#] Kitas puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją