Ne į temą > Kompiuteriai ir jų komponentai
945GZ intel chip,ir OC gudrybes...(PATIRTIES TURINTIEMS)
bronius69:
motinine gigabyte 8I945GZME-RH,ji savo biose nepalaiko OC.Ilgai narsiau ,narsiau ir supratau kad beda slypi motinines cipe...jis 945gz,taigi dar ieskojau ir radau kad kaskam pavyko uskelt su cpu cool,nustatau ICS 954141 uskeliu procesoriu 20,100mhz.Fsb pasikeicia istikro viskas ok.Kompas kasko pradeda biski durniuot...darau restart ir pc iesko iesko hdd ir jo neranda (sata hdd) bet jai kraunu kanors is cd viskas OK.problema aiski po OC kompas neranda sata hdd ,pagal teorija
KAip matote virsuje Daznis pakeltas 100mhz :roll: ,bet kompas nesikrauna nes neranda HDD.Taigi visa bios atstau i pirmini isimdamas motkos baterija,viskas ok hdd randa,uskrauna.Bet fsb orginalus...
Denukas:
Nu pas mane sena motininė, bet aš irgi esu kėlės dažnį. Kai užkeldavau maximumą man pc irgi neužsikraudavo, tad mažinau po 1-2 ir suradau, tokį variantą su kuriuo pc puikiai veikia. Šiaip dar gali bandyt atnaujint biosą, bet jei nesi bandęs, siųlyčiau neprasidėt, nes gali viską labai lengvai užlaušt. Bet jei bandysi pirmiausią pasidaryk backupą ir įsirašyk jį į flopiką ir cd. Kai aš naujinau savo biosą ne vieną kartą kompas nebeįsijungdavo, tik pasirenki ne visiškai tikslią motininės versiją ir kapėc. Esu atradęs ant savo pc tokį bajerį, kaip prikelt jį po nesėkmingo bioso perrašymo: man tereikejo išimt iš motininės batkę, nuresetint biosą (ant motininės pakeitus pinus), uzkraut kompą kol pastringą, ištraukt maitinimą iš tinklo ir po šito viso kompas vienam kartui pasikraudavo, o kai užsikrauna atstatai backupą. Tai va jei neturi normaliai laiko ir negailą pinigų jei nesugebėsi pasitaisyt, gali bandyt atnaujint biosą... :laugh:
KT819GM:
Kad ir kaip bebutu bajeris taip pat i tema ... pasiemiau darbui pc paprasta: 9600 phenom, 2Gb ram, 2 x 250 seagate baracuda ir t.t. (cia ne tam servui apie kuri svaigau, tas dar nesubrendo :) ) Na ir ka: bandai instaliuot window, linux, freebsd, visokios nesamones, bios kartais mato hdd, kartais ne, operacines taip pat pamato, nepamato ir panasiai. Bedos sprendimas buvo ram, t.y. Adata ramai, ant dual nenorejo normaliai dirbt toj motininej, todel pc pjove gryba ... gal ir pas tave kazkas panasaus del ramu kai fsb keliasi ...
Denukas:
--- Citata iš: KT819GM Kovo 14, 2008, 18:37 ---Kad ir kaip bebutu bajeris taip pat i tema ... pasiemiau darbui pc paprasta: 9600 phenom, 2Gb ram, 2 x 250 seagate baracuda ir t.t. (cia ne tam servui apie kuri svaigau, tas dar nesubrendo :) ) Na ir ka: bandai instaliuot window, linux, freebsd, visokios nesamones, bios kartais mato hdd, kartais ne, operacines taip pat pamato, nepamato ir panasiai. Bedos sprendimas buvo ram, t.y. Adata ramai, ant dual nenorejo normaliai dirbt toj motininej, todel pc pjove gryba ... gal ir pas tave kazkas panasaus del ramu kai fsb keliasi ...
--- Baigti citatą ---
Nepirkit AData ramų, paskutinis šūdas, kol nesibaigė garantija veikė normaliai, o poto kompas imdavo persikraudinėt, kai gaudavo apkrovimą!!!
KT819GM:
Jo, man iskart svaigo todel dabar kingston sukasi be jokiu prob. :)
Navigacija
[#] Kitas puslapis
Eiti į pilną versiją