Kaip tai padaryti aš buvau aptikęs viename vokiškame SE forume, pabandžiau ir man po kiek laiko pasisekė. Tačiau turiu pripažinti, kad negalėjau sugalvoti kaip panaudoti internetą tokiame mažame ekranėlyje, kai esi šalia savo kompiuterio. Vienžo. Štai nuoroda click
[..]
Pirma, jūs turite įdiegti J2ME SDK savo kompiuteryje (nesunkiai surasite per google). Tada turite sužinoti savo PC IP adresą ir kuria com jungtimi telefonas yra sujungtas su kompiuteriu, jums to prireiks vėliau. Kad sužinoti savo pc IP adresą windows aplinkoje, eikite start > run ir įveskite "cmd" (be kabučių). Atsidarys konsolės langas, jame įveskite "ipconfig".
Dabar turite nustatyti keletą nustatymų savo telefone. Sukurkite naują 'data account' ją galite užvadinti kaip norite.
GPRS connection
Name: wireless
APN Address: palikite tuščią
username : palikite tuščią
password : palikite tuščią
IP address: -> kompiuterio IP adresas
-> išsaugome
Po to sukurkite naują interneto profilį, jį taip pat galite užvadinti kaip norit.
Nustatykite, kad sujungimui naudotų prieš tai sukurtą 'data account'.
Internet mode:http
proxy: yes
ip address: -> kompiuterio IP adresas
(vokiškame aprašyme, nustatymai buvo kitokie, bet man, po ilgų bandymų, suveikė būtent su šiais nustatymais ).
Dabar nustatykite šį profilį kaip jūsų pagrindinį. Taip pat nueikite į pagrindinius java programų prisijungimų nustatymus ir ten nustatykite "wireless" profilį pagrindiniu.
Tada sujunkite savo telefoną su kompiuteriu per serijinį prievadą (bluetooth).
Kompiuteryje įjunkite "connection proxy" (priklauso J2ME SDK). Eikite file -> settings ir nustatykite tinkama com prievadą (tą, per kurį telefonas prijungtas). Taip pat 'baud rate' nustatykite 57600 (jeigu veiks, vėliau galėsite padidinti). Užmykite "connect".
Paleiskite "device explorer" (taip pat J2ME SDK). Aktyvuokite nustatymą pavadinimu "serial networking" ir perkraukite 'device explorerį'. Tada, įdiekite interneto naršyklę telefone (pvz opera mini) naudojantis 'device explorer' (file -> install). Dabar viskas ką jums belieka padaryti tai dešiniuoju pelės klavišu spustelkite ant interneto naršyklės 'device manager' lange ir pasirinkite "Start". SVARBIAUSIA DALIS: telefoninė naršyklė turi būti paleista per 'device explorer', kitaip ji neveiktų.
Šis būdas man nesuveikė pirmuoju bandymu, taigi jums prireiks kantrybės ir pabandykite pasižaisti su skirtingais nustatymais telefone. Taip pat, dėl neaiškios priežasties, šis būdas veikia tik su opera mini 1.2 naršykle. Nepamirškite patikrinti 'connection proxy' lange ar telefonas tikrai siunčia duomenis į internetą per bluetooth, o ne per GPRS.
UZ ISVERTIMA REIKTU DEKOTI BITEPLIUS.LT FORUMIECIUI "mogo"