Papasakosiu, kokių stebuklų patyriau MTTC Vilniuje. Pristačiau remontui du telefonus, vieną su programinėm bėdom, o kitą su slide'o ir korpuso bėdom. Pirmąjį sugadinau pats, programuodamas per USB labai netinkamu metu sujudinau kabelį, matyt dingo kontaktas ar išsikreipė duomenų srautas. Antrąjį iš keršto sugraužė šuo, vėliau aparatas buvo remontuojamas pas kitus meistrus (net du kartus), tačiau kokybiškai vistiek neveikė.
MTTC atstovybėje nurodžiau pirmąjį tiesiog perprogramuoti (namų sąlygomis tai padaryti buvo nebeįmanoma), o antram pakeisti dalis: slide'ą, valdymo klaviatūrą ir galinį dangtelį. Dalių spalvas pasirinkau neatitinkančias korpuso spalvų, nes jų kaina buvo mažesnė. Man pasakė, kad dėl to problemų nekils. Taip pat nurodžiau nekeisti pagrindinio korpuso, kuris taip pat buvo nukentėjęs.
Per kelias dienas man paskambino iš MTTC ir įspėjo, kad pirmasis aparatas yra skirtas ne LT rinkai ir perprogramavus gali likti pririštas (dėl to paties įspėjo ir atstovybėje atiduodant remontuoti). Ši informacija aktuali tikriausiai būtų tam, kuris jau yra atsirišęs telefoną. Tačiau šis aparatas atrištas nebuvo. Aš patvirtinau, kad sutinku remotuoti toliau.
Internete MTTC suteikia galimybę stebėti remonto eigą, todėl dar po kelių dienų užsukęs pasidomėti radau tokį remonto komentarą:
Perrašyti SW neįmanoma, todėl bus keičiama pagr. plokštė. Kaina 161 Lt.Iškart paskambinau į MTTC ir pasakiau, kad nesutinku su remonto kaina, prašiau rasti kitą sprendimą ir paprasčiausiai perprogramuoti telefoną už 25 LTL. Man pasakė, kad tai galutinis jų sprendimas, tada atsisakiau remonto ir paprašiau grąžinti telefoną. Dar per kelias dienas aparatas buvo grąžintas į MTTC atstovybę, už testavimo darbus sumokėjau ~19,50 LTL. Juokais paklausiau "Tai gal netyčia suremontavot?", paspaudus įjungimo mygtuką aparatas parodė šiokius tokius gyvybės, grįžus namo pavyko jį suprogramuoti, dabar aparatas veikiantis.
Antrasis aparatas buvo grąžintas su tokiu remonto komentaru:
Telefono kokybiškai suremontuoti neįmanoma Kaip paaiškino MTTC atstovybėje, meistrams greičiausiai nepavyko gauti reikalingų dalių. Už remontą nieko nemokėjau, pasitaikius progai dalis pasikeisiu pats - rinkoje jų pilna. Tiesiog MTTC remonto kaina išėjo sąlyginai mažesnė, nei pasidaryti pačiam.
Apibendrinus išeitų, kad vieną pataisė, nors negalėjo, o kito netaisė, nors galėjo.