na visiskai nesutinku... SE zaisliukas ai na cia skonio reikalas o tas kad mada tai visiskai atvirksiai ir ne mada o manija greiciau, kai ateina zmogus ir net neklauso nieko o sako man nesvarbu kokia bet tik nokia... o kad sakytu tik SE tai jau labai labai retai...
Kiekvienas žmogus turi savo nuomonę, turi savo mėgiamus dalykus, o kartais tai ir kitų būna įbrukta. Yra logiška kai žmogus nič nieko nenusimanantis apie telefonus paprasčiausiai pasako duokit man nokia. Nes girdėjęs, kad nokia geri telefonai, paprastas menu. Apie kažkokią os, procesorių mhz nieko negirdėjęs ir jam tai nėra įdomu. Perka s40 telefoną naudodamas jį skambučiam , sms ir yra petenkintas. Kita grupė labiau su jaunuoliais susijus , tai salonų pigieji teleponai. Vaikas zyzia tėvam , kad nori "mobilkės" , neapsikentę tėveliai pratęsia sutartį ir paima tel. už 1lt. Nežinau, kiek teisingas mano pastebėjimas ir kiek tai procentaliai vyksta, bet kaip pastebėjau LG KP500 tokiam rate labai populiarus pasidarė.
Pamačius forumuose žinutę "SE the best" ir pan, tampa aišku jog tai jaunosios kartos mėgstamas telefonas. Nes po perkūnėliais , kokį kitą telefoną tu rasi, kad galėtum taip jį MODINTI. Būti achu!ienu prieš draugus, su garsiai grojančiu rageliu. Ko daugiau tereikia? Aišku nekalbu visų vardu, bet taip yra. Jei tau tai negalioja, tai tu jau kitoje amžiaus grupėje
O jei nesiveliant į kraštutinumus, SE pakylėjime buvo nuo t610 , k750/w800/w810 . Tada buvo geriausi jų laikai , kai gamino nei per daug , nei per mažai,bet su protu,saikingai,tvarkingai ir atsakingai. Dabar tep lep , visokios Genutės, Onutes, Joniukai , naujovės ant balta svieta. Korpusai tarška, barška. Aišku yra ir trvirtų, patikimų modelių pvz t700 ir pan. Su flagmanais irgi nelabai sekasi. Daugiau rėkiama, žadama giriamasi. O tel būna išleidžiama kai Nokia ar Samsung būna seniausiai konkurentus paleidę rinkon. Ir dėl kainos skirtumo ir vartotojo pasirinkimo tesmunka žemyn. Verta atkreipti dėmesį ką Sony gamina prisidengus Se vardu Japonijai ir ką Europai. Nokia taip pat atidarius savo "kepyklą", pakeičiam pavadinimą, korpuso spalvą , išmetam funkciją ir brangiau paleidžiam rinkon. E serija buvo užsitikrinus savo kokybės titulą. Bet laikai keičias. Išleidžiami nauji modeliai, apstu atšaukimų iš rinkos, brokų. Žinoma, masinėje gamyboje nei viena kompanija negali to išvengti. Skaičiai visgi byloja, kad žmonėm tai priimtina. Kompanija užima 39% pasaulinės rinkos dalies. Parduodami telefonai su OS užima 40% pasaulio rinkos. Sekamos gražios pasakos apie Symbian^3 , bendradarbiavimas su intel verčia jomis tikėti.
Čiut nepamiršau Itelefono su neįtikėtinais Steve Jobs pristatymais ir įtikinėjimais. Besipuikuojantis, kad Apple yra didžiausia kompanija parduodanti mobilius įrenginius. Gaila, bet kompiuteriai visgi nesiskaito kaip mobilios ryšio priemonės ir Apple iPhone užima tik 1 procentą pasaulio rinkos.
Mano kvailu protu , nepaveiktas reklamos žmogus, Palm vietoj Iphone rinktųsi. Bet ne man spręst kam ką pirkti. Nori paprasto telefono skambučiam , prašom. Pilna pigių , paprastų samsung , nokia s40 , se telefonų. Nori apribotos OS imi symbą. Nori daugiau galimybių WM. Kažko naujo, su labiau išplėtotom interneto galimybėm Android, Maemo ir t.t
O grįžtant link temos, muzikinį telefoną ne pagal pavadinimą reikia rinktis. O žiūrėt, kas atsakingas tam telefone už muzikos atkūrimą. Ar yra audio chip'as ar ne. Begalė internete testų kur lyginama muzikos atkūrimo kokybė ir t.t
P.S gal ir nuėjau į lankas, bet čia tik mano nuomonė.