Na būtinai peržvelgsiu viską, pažiūrėsiu kaip čia mano smegenėlės į visą tai sureaguos.
Va taip va, nežinau, sudominti, tai kažkiek sudomino, bet kažkaip neužkabino, net kai kur "šiurpokai" aprašyta (na gal taip pasirodė man ).. Sakyčiau, tai turi būti toks dalykas, kurį pradėjęs jau taip lengvai ir nebaigsi skaityti ar daryti ir visai ne dėl to, kad tau tai patiktų, o dėl to, kad jauti, kad tau to reikia. Na gal jau nusišneku tikrai, nebežinau, kaip kažkur jau minėjau miego trūkumas truputį pas mane šiai dienai (vakarui). Na, bet manau tikrai atsiras forumiečių kas paskaitys tas knygas, kur Indrė nurodė. Kiekvienam savo. Nepagalvokit, kad čia man turit įtikti bandyti ar dar kas, tiesiog darykit, taip kaip Indrė padarė - dėkit, tai kas jums įdomu, jus sukrečia (gerąja prasme) ir panašiai. Na, o šiaip gi turime laiko, tai kodėl užuot darius, tai ką darome jau vos ne pusę gyvenimo kas dien neišbandžius ko nors naujo, to kas gal būt taptų gyvenimo tikslu ar bent šiaip įdomia gyvenimo dalimi? Tikiu, kad yra daug daug nesąmonių prirašyta kur gali pasirodyti, kad taip yra tikra, super, bet irgi, niekas nežino kaip ten kas yra, visi daro, rašo, tai kas jiems atrodo yra būtina parašyti, padaryti.
Mažiau teisinkis. Viskas gerai, turėk savą nuomonę. Iš to ką parašei galima iškelti; O kas tas gyvenimo tikslas, koks jis? Ir tai jau kiekvienas sau tyliai turit pasakyti. Dauguma net nežino... Jei ir žino, kaži ar jis teisingas? Tavo akimis - taip, mano - ne, ir atvirkščiai. Diskusija iki begalybės, ne visi mes identiški, ne identiškas ir pasaulio supratimas, tiksliau pasaulėžiūra. Galima kelti ir kelti klausimus Ginčytis irgi.. Kaip Enšteinas pasakė "yra tik du begaliniai dalykai - žmogaus kvailumas ir visata, nors dėl pastarosios neesu visiškai tikras" (Didieji kritikai , nesikabinkit, garsiąją frazę savais žodžiais parašiau, negi viską internete ieškosi?).
Permečiau akimis tą zeitgeistą, yra dalykų su kuriais sutinku. Yra apsurdo. Tas yra neišvengiama, žmogus kaip suvokia tą ir rašo.. Nors tokių organizacijų steigimas nėra man priimtinas. Jis pats sugeba paneigti savo žodžius, bando patapti išganytoju, kažkokiu tiesos skleidėju.. Cituoju jo žodžius : "Tokios institucijos, kaip valdžia ar religija - tai akių dūmimas. Kol jūs tikėsite tokiais dalykais, tol jūs busite jų kontroliuojami ir manipuliuojami. Gyvenimas yra jūsų rankose, sprendimai yra jūsų rankose. Tikra laisvė ateis tik tada, kai sugebėsite suvokti, kad kiekviena jūsų gyvenimo detalė priklauso tik nuo jūsų pačių. Už jus nieko nepadarys, nei universitetas, nei valdžia, nei pats ponas Dievas. Tai klaidingos institucijos, kurios augina trumparegių robotukų armijas."
Bet ar jis netampa tokiu pačiu kuriais baisisi? O iš kur jis viską žino, kas jam į ausį pašnibždėjo? Kviečia į savo organizaciją. Kaip gali būti garantuotas , kad nuves teisingu keliu? Vėlgi pasikartosiu, visokie judėjimai, organizacijos, sektos ir t.t. taip man yra nemiela, kai priverčiama žmonių grupę kažkuo tikėt. Aišku yra žmonių kuriems reikia lyderio, kažkokio vedlio, kuris mokintų gyventi, atsakytų į klausimus. Kiekvieno teisė rinktis. Tokios jau mes būtybės, gali nugyventi pusę amžiaus , jaustis laimingas, galvot , kad pilnavertį gyvenimą gyveni, bet kai kažkas pasikeičia, atveria akis, parodo kitokį gyvenimą - suvoki klydęs. Per trumpas mūsų gyvenimas išvaikščioti visus kelius ir nepasiklysti.. Kitas išvis net nekelia tokių klausimų ir gyvena pilką gyvenimą.
Įrašyta: Sausis 04, 2010, 01:15
Ar jūs pagalvojot, kad žodis Visagalis yra visiška nesąmonė? Ta prasme, nėra ir negali būt tokio asmens, ar būtybės. Jei jis visagalis, tai jis galėtų ir sukurti akmenį, kurio pats negalėtų pakelt. Sukūręs – automatiškai praranda savo “visagališkuma“, o jei nesukuria – irgi ne visagalis.
Čia tokias įdomias mintis radau viename blog'e, taip pat priverčia pamąstyti.. Na tokių dalykų yra pilna ir visi jie įdomūs.
Tokios teorijos plinta, nes žmonėms reikia kažkuo tikėti. Šiuo atveju netikėti. Kai mokslas beveik sunaikino dievą, tai reikia susikurti daug kitų dievukų. Ir nepriimkit to kaip iš kažkokios religinės tematikos. Dievas tik kaip pavyzdys. Esant dabartiniam informacijos prieinamumui, kai gali perskaityti ir nobelio premijos laureato straipsnį ir kaimo parapsicho Jurgio svaičiojimus ta pačia tema, tai kartais sunku suvokti kur realybė, o kur pramanai.