Bandžiau ir aš taip milijonus kartų, tačiau neveikė. Laimei išsiaiškinau priežastį.
Paskambinau Pildyk klientų aptarnavimo numeriu 1577, išdėsčiau situaciją ir man labai maloniai paaiškino, kad mobiliojo interneto nustatymai priklauso ir nuo to, kokiame telefone yra SIM kortelė. Na čia ir taip akivaizdu, tačiau pamiršęs, kaip prieš kelis metelius modinau siemensiukus, kartu užmiršau ir faktą, kad perdėjus SIM kortelę į kitokį telefoną (šiuo atveju buvo Motorola L7->Nokia 5530 Xpress Music), senesni nustatymai netiks, o tinklas gali netgi atsisakyti juos siųsti ir maloniai nustebinti jus pranešimu, jog GPRS/MMS paslaugos negalimos jūsų (symbian) telefone. Operatorė savo kompiuteryje mano numeriui nustatė tinkamą telefono modelį (pas juos taip galima matyt) ir išsiuntė nustatymus, kuriuos be problemų įdiegiau į savo telefoną.
Na štai problema ir išspręsta, internetas veikia puikiai. Užsisakiau Naršyk planą, nes dabar rauna 90 ct už megabaitą. O aš pamaniau, kad kaip ir ankstesniais, gerais "nekriziniais" laikais po 10 ct... Taip ir suvalgė mano 10 lt.
Tema manau bus kažkam naudinga.