Na tai susidūriau su tokia problema. Žaidžiu žaidimą Starwars Jedi Knight Jedi Academy. Visus grafikos nustatymus esu nusistatęs ant low(žemiausių), su programa Ultra-Utility pavyko išjungti Dynamic Glow ir taip pakelti kadrų per sekundę skaičių iki 60 - 80.
Nai ir žaidžiant multiplayer režimu, kokias 3 - 5 minutes būna toks kadrų per sekundę skaičius, viskas labai sklandu, žodžiu ore. Po tų 3 - 5 minučių iš kažkur atsiranda lagas, kuris nužemina framerate'ą iki 20, o kartais iki 6 kadrų per sekundę. Tai trunka kokias 3 - 5 minutes. Po to vėl atšoka ir vaizdas būna sklandus. Po kelių minučių ir vėl lagas. Ir taip periodiškai kas kelias minutes lagas. Labai erzina
Kaip išspręsti šią problemą?
Mano vaizdo plokštė yra ATI Radeon Xpress 200M 128 mb. Manyčiau tokios užtenka tokiam žaidimui pavežti:D ir dar ant žemiausių nustatymų
Vaizdo plokštei tvarkykles siunčiaus ir bandžiau įsidiegti, tačiau nesigauna. Ištrinu senas tvarkykles. AK restart. Tada paleidžiu naujųjų diegimo failą. Įvyksta pirmas instalas(į kompo atitinkamą directory išsiekstraktina failai), po to paleidžiamas kitas instalas, kuris turi instaliuot tvarkykles, tačiau ten ir meta man error'ą setup did not find hardware compatible with your operating system. setup will now exit. Ir niekaip nesigauna suinstaliuot naujų tvarkyklių, pavyko susinstaliuot tik catalyst control center, kurio diegimo failą radau kompe, nes išsiekstraktino pradžioj visi failai. O tvarkyklių naujų įdiegt niekaip nesigauna.
Laukiu protingų žmonių pagalbos.
P.S. kompiuterį reguliariai defragmentuoju, pravalau nuo šiukšlių, defragmentuoju registrą.
P.S.2(ne playstation;)) gal šį lag'ą įtakoja automatic updates(automatiniai atnaujinimai)?