Naujienos    »    Apžvalgos    »    Motorola L6
review_motorola-l6_2.jpg
L6-main.JPG
Motorola L6 (3).jpg
Motorola L6 (4).jpg
Motorola L6 (5).jpg
v280-med.jpg

Motorola L6 Siųsti el.paštu

"Jeigu gyveni intensyvų gyvenimą, tau reikia telefono galinčio intensyviai dirbti tau" - tokiais žodžiais prasideda kompanijos Motorola mobiliojo telefono L6 pristatymas. Rodos už tokio pristatymo turėtų slypėti naujausių technologijų ir patogios vartotojo sąsajos derinys, tačiau ne visada reklama parodo prekės veidą.

Kai rodės, kad Motorola kompanijai nelemta sukurti tikrai stilingo ir aukšto lygio, bet svarbiausia – populiaraus telefono, buvo išleista Razr serija, parodžiusi pasauliui, kad mobilusis telefonas, gali būti stilingas, plonas ir funkcionalus. Taigi nuo tada kompanija atrado tarsi uolos kyšulį, už kurio gali užsikabinti kopdama aukštyn. Taigi ko ir reikėjo tikėtis, dauguma naujųjų Motorola telefonų turi vienokių ar kitokių Razr serijos bruožų, žinoma tai nėra blogai. Visa ši manija neaplenkė ir dar pernai pristatyto Motorola L6.

Motorola L6 nėra aukštosios klasės telefonas, tačiau jo išvaizda gali likti patenkintas ir verslininkas, ir studentas.

Telefonas nėra didelis (113 x 49 x 10.9 mm) tačiau nėra jis ir iš mažųjų. Kaip bebūtų korpusas puikiai guli rankoje, nesukeldamas didelio diskomforto. 12 skaitinių mygtukų, bei navigacinai klavišai (išskyrus 5-ių krypčių rodykles) nėra iškilę iš korpuso, o sudėti ant vienos plokštelės (kaip ir Motorola V3). Toks klaviatūros išdėstymas yra vienas iš išskirtinių Razr serijos bruožų. Ar ši sistema patogi galima ilgai ginčytis, vieni teigs, kad taip, kiti – ne. Žinoma Motorola V3 mygtukai buvo patogesni, jei buvo didesnis, labiau atskirti vienas nuo kito. L6 modelyje aiškiai matomas vietos taupymas, mygtuką mažesni ir prie pat vienas kito. Dėl šios klaviatūros sistemos galima prieiti bendrą išvadą, kuri galioja daugeliui telefonų: žmonėms su mažesniais pirštais klaviatūra nesudarys keblumų, tačiau turintiems stambesnius pirštus mygtukai gali maišytis. Pats telefono valdymas gana patogus, navigaciai ir meniu mygtukas puikiai atskirti vienas nuo kito, juos spausti tikrai patogu ir malonu, tuo tarpu rodyklės nepalieka tokių malonių įspūdžių, jos per mažos ir spausti jas dažniausiai tenka nagu.

Tęsiant kalbą apie korpusą, labai patiko tas faktas, kad foto kamera yra pačiame viršuje, taigi žymiai sumažėja galimybė ją uždengti (ypač netyčia) fotografuojant.

Motorola L6 ekranas, kaip pastaruoju metu būdinga daugumai žemesnės klasės telefonų, nėra geros kokybės. 128x128 taškų, 64-ių tūkstančių spalvų CSTN ekrano puikiai pakanka naršant po menių (tačiau kai kur tekstas yra kiek per mažas), tačiau nuotraukos ar spalvingesni mobiliojo interneto puslapiai jame atrodo gana prastai ir tam labiausiai koją pakiša nedidelė ekrano raiška.

Motorola L6 turi visas standartines funkcijas, be kurių jau nebeįsivaizduojamas joks naujas mobilusis telefonas. GPRS, bluetooth 1.2 sąsają, Wap 2.0 xhtml naršyklę, JAVA MIDP 2.0 profilį, kalendorių, skaičiuotuvą, T9 teksto įvesties žodyną ir keletą kitų, jau standartu tapusių funkcijų. Telefone yra 10Mb vidinės atminties, tačiau atsižvelgiant į tai, kad atminties negalima praplėsti atminties kortele tai yra nedaug, juolab, kad telefoną galima naudoti kaip Mp3 bylų grotuvą. Prie kompiuterio telefonas jungiamas mini USB jungtimi.

Integruota VGA (640x480 taškų raiškos) foto kamera su filmavimo galimybe irgi nėra aukštos klasės. Nuotraukos neryškios, karštai išsilieję, tolimi objektai – taip pat. Tačiau nusifotografuoti vieną, kitą tvorą atminimui, pakankama.

Telefonas komplektuojamas su Li-Ion 820 mAh talpos baterija. Gamintojų teigimu jos turėtų užtekti iki 5-ių su puse valandų pokalbio rėžimu ir iki 380 valandų budėjimo rėžimu, tokie duomenys vidutiniai tokios klasės telefonui.

Motorola L6 sėkmės priežastis turėjo būti stiliaus ir jaunatviško dizaino mišinys, deja dėl funkcijų stokos vargu ar šis modelis labai išpopuliarės. Juolab, kad neseniai mūsuose pasirodęs telefonas kainuoja daugiau nei konkurentų modeliai, dažnai pasižymintys geresniu funkcijų asortimentu. Motorola L6 atvejis tik dar kartą įrodo, kad vienos idėjos sėkmingam gaminiui neužtenka.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras