Naujienos    »    Apžvalgos    »    Samsung SGH-X700
review_samsung-x700.jpg
samsung_x700_01.jpg
samsung_x700_02.jpg
samsung_x700_03.jpg
samsung_x700_04.jpg
samsung_x700_05.jpg
samsung_x700_06.jpg

Samsung SGH-X700 Siųsti el.paštu

Kaip jau tapo įprasta, daugelis telefonų kompanijų išleisdamos sėkmingą modelių seriją, ilgai nelaukdamos pratęsia ją vis naujais modeliais. Ne išimtis ir Samsung. 2003 metais pasirodžiusi X serija (pirmasis modelis X100) per 3 metus smarkai išpopuliarėjo, taigi pratęsdama X seriją Samsung išleido tikrai vertą dėmesio modelį - Samsung Sgh-X700, kuris priskiriamas verslo klasės telefonams.

Pats telefonas yra juodos spalvos (tai tarsi jau tapo Samsung skiriamuoju ženklu) su sidabro spalvos kraštais. Telefono karpuse is viso yra 19 mygukų ir dar 2 ant telefono šonų. Sakyčiau mygtukai sudėlioti per arti, todėl žmogui su dideliais pirštais jais naudotis gana nepatogu. Telefono korpuse pagrindinis mygtukas – keturių krypčių manipuliatorius, kuris padarytas tikrai vykusiai ir problemų su valdymu nesukelia. Šonuose (kaip jau minėjau) yra 2 mygtukai: garso reguliavimo ir kameros. Taigi mygtukuai padaryti gana vykusiai, tik netinka žmonėms su dideliais pirštais.

Telefone integruotas TFT 262 tūkst. spalvų (220 x 176 grafinių elementų) displėjus. Kaip ir būdinga Samsung displėjus tikrai geras ir kokybiškas – sodrios spalvos, ryškūs elementai suteikia didelį konfortą. Telefonas beveik pilnai įsisavina visas 262 tūkst. spalvų, taigi tai nėra reklaminis triukas, o palyginus X700 ekraną su panašiu 6680 ekranu skirtumas ryškus, taigi išvada viena – X700 ekranas tikrai puikus, sugebantis sujungti spalvas su kameros moduliu.

X700 kamera – 1,3 MP (1280 x 1024 taškų). Yra 6 rezuliucijos pasirinkimai: 1. SXGA (1280 x 1024 taškų) 2. Didelis (1152 x864 taškų) 3. VGA ( 640 x 480 taškų) 4. QVGA (320 x 240 taškų) 5. QCIF (176 x 144 taškų) ir 6. Sub-QCIF (128 x 96 taškų). Taip pat kameka turi nemažai efektų: negatyvas, reljefas, ezkizas ir pan. X700 kamera tikrai sublizka savojoje 1,3 MP klasėje kaip viena iš geriausių (Lenkia Nokia 6230i, Motorolą E1000, Nokia 6630, Nokia 3230, Samsung D500 – mano išbandyta) tą dalinai ta lemia integruotas automatinis fokusavimas, kas tikrai reta 1,3 MP klasėje. Yra kameros laikmatis. Telefonas taip pat turi 4x skaitmenini priartinimą, žinoma, artinant nuotrauku kokybė prastėja, bet tik perkėlus jas į kompiuterį, o telefono ekrane nuotraukos (net ir priartintos 4 kartus) atrodo puikiai. Šis modelis gali ir filmuoti (QCIF- 176 x 144 max raiška), žinoma, video neatrodo itin įspūdingai, bet savojoje klasėje atrodo tikrai gerai ir net lenkia kai kuriuos 2 MP klasės telefonus pvz.: SE K750i, SE W800i. Filmavimui nėra jokio limito. Galima filmuoti tiek, kiek telefone yra atminties. Tačiau kamera turi ir trukumų: bene pats didžiausias trūkumas visų telefonų fotokamerose ir neišimtis X700 tai, kad esant prastam apšvietimui nuotraukų kokybė krinta keliasdešimt kartų, o blykstės nebuvimas šiame modelyje – rimta problema. Žinoma, mėgsantys fotografuoti saulėdydžius nusivils, bet nereikia užmiršti, kad tai telefonas, o ne skaitmeninė kamera.Vertinant kamera įvertinčiau ją 9/10 už tai, kad ji gera bet neužbaigta – nera (ir visai neaišku kodėl Samsung taip padarė) integruotos blykstės, kuri mano manymu pats didžiausias trukumas šio modelio kameroje.

X700 kaip ir daugelis šiuolaikinių telefonų turi atminties kortelių lizdą. Į jį dedasi MicroSD (T-Flash) atminties kortelės, didžiausia 1 GB, bet Lietuvoje pasiekiama kolkas tik 512 MB kortelė. Kortelė patogiai itaisyta – dedasi į telefono šoną, dėl to keičiant kortelę nereikia išjungti pačio telefono.Taip pat telefonas turi nemažai vidinės atminties – 35 MB skirtus nuotraukoms, java žaidimams, video įrašams, muzikai ir pan. (žinoma, naudojant telefoną kaip mp3 grotuvą jos ryškiai trūks). Kalbant apie mp3/aac galimybes jos šiame modelyje yra plačios. Stereo garsiakalbiai gana gerai atkuria garsą (geriau nei panašios klasės telefonas - 6230i). Klausantis muzikos per ausines kokybė pakankamai gera (žinoma nesiekia Motorolos E398 ar SE W800 kokybės). Vienintelis grotuvo trūkumas yra tai, kad jis neveikia "Background‘e" t.y. tuo pačiu metu negalima ir klausytis muzokos ir atlikti kito veiksmo telefonu. Telefone taip pat integruota FM radija. Atmintyje galima išsaugoti 30 stočių. FM radija kokybiška, maloni ausiai.

Aparatatas turi vartotojo Bluetooth sąsają (nors nėra IRDA sąsajos, bet nemanau, kad tai didelis trūkumas, nes IRDA jau seniena). Bluetooth vartotojo sąsaja šiame modelyje gana lengvai suderinama su kitais įrenginiais. Bandydamas Bluetooth trūkumų nemačiau – veikė su visais bandytais modeliais be defektų ( Bandyti modeliai: Motorola E398, E1000, Nokia 3230, 6230, 6630, N90).

X700 taip pat gana neblogai pasižymi, kaip wap telefonas, wap‘e jį priskirčiau prie greičiausių. EDGE (10 klasė) technologija puikiai atlieka savo darbą - skirtumas jungiantis i wap‘ą su EDGE jaučiamas 3-4 kartus greičiau nei per GPRS. Galiu pasakyti, kad realus EDGE greitis "Bitė Lietuva" tinkle siekia ~ 8 – 10 KB/s, o GPRS – 2 – 4 KB/s. Visgi nors skirtumas ryškus tačiau, norėtusi, kad EDGE atitiktų teorinius standartus t.y. greitis butų ~ 236,8 kbps ( 29,6 KB/s), bet, deje, iki to dar gana toli. Kas dėl to kaltas (kad teorija su praktika nesutampa) ar telefonas, ar tinklas neaišku (ryžčiausi daryti prielaidas, kad tinklas, nes ne vien X700 – jame EDGE praktinis greitis nesutampa su teorija, krūva pavyzdžių: 6680, 3230, 6230, 6230i ir kiti EDGE telefonai). Visgi kaip bebūtų EDGE savo darbą Šiame modelyje atlieka maksimaliai ir puikiai palyginus su kitais modeliais.

Telefonas turi integruota diktafoną, kuris įrašinėja garsą iki 1 valandos. Deje, galiu pasakyti, diktafono kokybė mane nuvylė, nes garsas įrašomas AMR formatu. Esant tolimam pašnekovui diktafonas nesugeba atkurti kokybiško garso (kartais būna net sunku suprasti ką pašnekovas kalba). Na esant artimam pašnekovui jau "reikalas šviesesnis" čia jau diktafonas neblogai įrašo garsus. Dar vienas diktafono minusas yra tai, kad jis negali įrašinėti pokalbio metu. Kodėl Samsung tai padarė – irgi neaišku, matyt, saugodama privatumą. Tačiau kaip bebūtų tarp kitų telefonų X700 diktafonas irgi išsiskiria kaip vienas is geriausių, taigi diktafo srityje galiu padaryti išvadą, kad telefonų kompanijos gana atsilikusios.

Modelis taip turi integruotą žadintuvą (čia vienas minusas, kad negalima pasirinkti skambučio tono), java midp 2,0 platformą (telefone java žaidimams skirta 4 MB – žaidimų mėgėjui mažoka, bet X700 – ne java žaidimų telefonas). Taip telefonas turi skaičiuotuvą, kuriame viskas paprasta ir aišku, konverterį (konvertuoja įvairius dydžius: valiutą, ilgį, plotį ir pan.), chronometrą (galima išsaigoti 4 rezultatus) ir iš smukesnių dar paminėsiu laikmatį.

Ką gi, apžvelgėme X700 – X serijos pratesėją. Taigi dabar galime padaryti porą išvadų. X700 daugelio laikomas D500 patobulinimu, nes jis turi viską ko trūko D500 – atminties korteliu lizdą, EDGE, radija ir dar nemažai įvairių patobulinimų. Galbūt tai yra tiesa, tada kodėl jis priklauso X, o ne D klasei? Kaip bebūtų Mums pasisekė, kad jis pateko į X seriją, o tai muša jo kaina (nepaisant to, kad jis priklauso verslo klasei). Dabar rinkoje už X700 kainą nematau geresnio modelio. Manau štai atsakymas į tą klausimą – Samsung siekė išleisti pigesnį modelį, tačiau lenkiantį daugelį brangesnių. Samsung pavyko tai padaryti – jie išleido puikų gaminį pasižyminti aukšta kokybe ir turintį mažai trūkumų, o svarbiausias pasiekimas tai – kad labai gerai suderintas kainos ir kokybės santykis, kuris bene svarbiausias telefono vertinimo kriterijus.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras