Naujienos    »    Apžvalgos    »    Nokia 3120
review_nokia_3120.jpg
3120.jpg
nokia3120.jpg
no-3120-back-blue-gross.jpg
nokia_3120_12.jpg
3120_noflash.jpg

Nokia 3120 Siųsti el.paštu

Galbūt pastaruoju metu Nokia ir galima apkaltinti šviežių idėjų stoką, tačiau vis tiek tenka pripažinti, kad kurti patogius ir vartotojui paprastus telefonus kompanija sugeba. Tai jie dar kartą tik patvirtina išleisdami Nokia 3120 telefoną.

Nokia 3120 galima pavadinti kai kurių ankstesnių kompanijos modelių tęsiniu, tačiau įsigilinus pasidaro aišku, kad tai yra naujas modelis, nors galbūt ir kurtas vadovaujantis prieš tai pagamintais gaminiais, tačiau tikrai turintis ir šį tą naujo, deja ne iš techninės pusės.

Iš išorės telefonas truputėlį primena aukštesniosios klasės kolegą Nokia 6230i modelį ir tai džiugu, nes pagaliau kompanija suprato, kad ne tik verslo klientai nori džiaugtis patogiu korpusu.

Pats korpuso ir klaviatūros išdėstymas – tipiškas kompanijai. Priekyje 16 funkcinių mygtukų ir keturių krypčių valdymo rodyklės. Klaviatūrai jokiu priekaištų neturiu. Visi mygtukai patogiai išdėstyti, spaudosi lengvai, yra dideli ir patogūs, o įpratus sumaišyti jų beveik neįmanoma. Gal nebent apatinė skaičių eilė (*; 0; #) kiek nepatogūs, tačiau tai bendro vaizdo tikrai negadina. Telefonas sveria nedaug – tik 84 gramus ir nėra didelis (Matmenys: 101,8 x 42,6 x 19.4,5 mm, 67 cm³) taigi patogiai laikosi rankoje, o korpusas neslidinėja. Deja negaliu pasakyti, kad Nokia 3120 korpusas pagamintas iš labai kokybiškų medžiagų, tačiau kaip trečiosios klasės modeliui tai visiškai pateisinama. Telefono šonuose mygtukų nėra, o viršuje yra įjungimo/išjungimo klavišas – irgi gana patogus.

Apibendrinant, Nokia 3120 tai tikrai vienas patogiausių telefonų rinkoje.

128x128 raiškos CSTN tipo ekrano puikiai pakanka informacijai ekrane peržiūrėti, o kadangi jis nėra fiziškai labai mažas, todėl naudotis telefono funkcijomis gana patogu. Žinoma naršant po mobiliojo interneto puslapius arba peržiūrint nuotraukas tenka stebėti apgailėtiną vaizdo kokybę. Juolab, kad ekranas atvaizduoja tik iki 4096 atspalvių, kas sutikite jau yra žemiau nei šių laikų norma. Kitaip tariant ekranas puikus naršant po menių ar rašant trumpąsias žinutes, tačiau kokį nors kitokį jo panaudojimą sunku įsivaizduoti.

Nokia 3120 funkcijų gausa irgi neblizga. Kaip jau minėjau straipsnio pradžioje jam tikrai trūksta naujovių, tačiau tai tikrai patogus ir paprastas modelis. Telefone nerasite nei Bluetooth ar IrDa sąsajų, nei mp3 grotuvo ar foto akmeros. Telefone net integruota jau seniai matyta wap 1.2.1 naršyklė, gebanti tik dalinai apdoroti xhtml tipo puslapius.

Taigi funkcijų gausa telefonas nepasižymi. Tačiau į ypač funkcionalaus įrenginio statusą jis nė nesitaiko. Žinoma Nokia 3120 turi JAVA midp 2.0 profilį su galimybe parsisiųsti JAVA žaidimus, žadintuvą, T9 teksto įvesties žodyną, laikmatį ir kitas standartines funkcijas.

Atrodo, kad tokiame paprastame modelyje bent jau baterija galėtų būti gera, deja ir čia tenka nusivilti. BR-5C Li-ion akumuliatoriaus užtenka Iki 2-6 val. Pokalbio rėžimu ir Iki 170-410 val. Budėjimo rėžimu, o tai tikrai nėra daug, ypač kaip telefonui su mažai funkcijų, minimaliai apkraunančių energijos šaltinį.

Rodos kuriant 3120 modelį kompanija siekė pagaminti telefoną skirta patiems nereikliausiems vartotojams, vietoj įvairių funkcijų pasiūlydama patogumo ir paprastumo derinį.

Kaip ten bebūtų, tačiau Nokia 3120 yra tikrai geras telefonas. Deja jis neturi daugybės visiems įprastų funkcijų, ar gero ekrano. Tačiau jis skirtas žmonėms – kuriems telefonas yra tik susisiekimo priemonė, i mranantiems, kad ta priemonė turi būti patogi. Jeigu Nokia 3120 būtų komplektuojamas su didesnės talpos akumuliatoriumi tai tikrai būtų puikus telefonas tiems, kam nesvarbu įvairūs žaisliukai jame. Tačiau mažas budėjimo laikas neleidžia šio telefono vertinti labai gerai. Nors ir be naujų idėjų – Nokia 3120 puikiai papildo ir taip jau gausią Nokia telefonų šeimą, nepadarydamas jai gėdos.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras