Naujienos    »    Apžvalgos    »    Sony Ericsson J300
review_se_j300.jpg
SonyEricsson_J300_main.jpg
img.jpg
p_sonyj300_zoom.gif
menu.JPG

Sony Ericsson J300 Siųsti el.paštu

Tęsdama mobiliųjų telefonų gamintojus apėmusį žemosios klasės telefonų gamybos bumą, Sony Ericsson išleido J300 modelį siūlantį vidutinį funkcijų komplektą už patrauklią kainą, skirtą ne ypač reikliam vartotojui.

Daugeliu savo funkcijų J300 modelis labai panašus į K300, rodos kompanija atrado būdą gaminti pigius ir kokybiškus telefonus ir stengiasi iš jo išspausti maksimumą. Žinoma tokai politika visiškai pateisinama. Matyt Sony Ericsson galutinai nusprendė įsitvirtinti žemosios klasės telefonų rinkoje.

Šį sykį Sony Ericsson atsisakė savo "firminio" aukštesniųjų klasių dizaino ir šis modelis yra nebe toks konservatyvus kaip pvz., T610 ar K300. J300 išmatavimai yra 100x42x19mm, o sveria jis 85 gramus, tai yra vidutiniai duomenys tokiam telefonui. Iš priekio telefonas šiek tiek panašėja į Siemens C62. 16 plastmasinių mygtukų korpuso priekyje ir keturių krypčių valdiklis, kuris deja nėra labai patogus. Taip pat žmonėms turintiems didesnius pirštus gali kilti nepatogumų ir naudojantis klaviatūra, nes mygtukai yra maži ir arti vienas prie kito. Pats korpusas yra visiškai naujos konstrukcijos ir yra net keista, kad būtent tokį korpusą pagamino Sony Ericsson kompanija. Telefono galas nėra tradiciškai lygūs, jo viršuje padarytas iškylimas (tarsi diržo sagtis). Šis dalykas neturi tiesioginės paskirties, tiesiog jis yra, kad telefoną būtų patogiau laikyti rankoje arba prisisegti jį prie rūbų. Mano nuomone tai gal ir gražaus, tačiau nenaudingas atributas, nors gal kam nors gali pasirodyti kitaip.

Ekranas 128x128 vaizdo elementų, 65-ių tūkst. spalvų CSTN yra tipiškas tokios klasės telefonui. Nedideli paveiksliukai ekrane atrodo gražiai, tačiau skaityti tekstą nėra patogu dėl jo mažo šrifto, žinoma toks ekranas nėra tinkamas ir nuotraukoms peržiūrinėti.

Telefonas parduodamas su 760 mAh talpos Ličio Polimerų akumuliatoriumi. Gamintojo teigimu budėjimo rėžimu telefonas išlaiko iki 250 valandų ir iki 3,5 valandos pokalbio režimu. Tai yra vidutiniai duomenys tokiam modeliui.

Telefono meniu - tradicinio Sony ericsson ir Nokia s40 serijos mišinys. Meniu navigacijai naudojama keturių krypčių valdymo svirtelė su mygtuku viduryje, taip pat yra labai patogi sparčiųjų klavišų sistema, kurią naudojant galima tiesiai iš laukimo rėžimo paspaudus pvz., valdymo svirtelę aukštyn patekti į nustatytą menių punktą.

Smagu, kad telefonas turi ~12Mb atminties. Kiap bebūtų gaila J300 neturi skaitmeninės foto kameros, tačiau turi mp3 grotuvą. Žinoma atminties telefonui su mp3 gortuvo funkcija tai nėra daug, tačiau telefoną naudoti kaip mp3 grotuvą niekas nei nereakomenduoja, todėl 128x128 raiškos paveiksliukams, polifoninėsms ir mp3 melodijos ar JAVA žaidimams vietos užtekti turėtų.

Taip pat telefonas turi jau standartiniu tapusį funkcijų komplektą: Java MIDP 2.0 profilį, wap 2.0 (xhtml) naršyklę, USB jungtį, T9 teksto įvesties žodyną ir darbų planavimo priemonę.

Telefono kokybė tikrai nebloga, kiek aišku ji gali būti gera tokios klasės modeliui. Sudėtos visos svarbiausios funkcijos, o 12Mb atmintis tikrai malonus dalykas, juolab, kad telefono ir kainą nėra didelė. Taigi tai puikus pasirinkimas kam reikia patogaus, kokybiško aparato už nedidelę kainą.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras