Naujienos    »    Apžvalgos    »    Nokia 6030
review_nokia_6030.jpg
6030-dimensions.JPG
6030-live.jpg
6030-main.JPG
6030-sides+back.jpg
6030_noflash.jpg

Nokia 6030 Siųsti el.paštu

Dabar, kai dauguma mobiliuosius telefonus gaminančių kompanijų stengiasi išleisti ką nors, kas, rodos, atverstų naują mobiliojo ryšio istorijos puslapį, gamintojai nepamiršta ir paprastų vartotojų ir karts nuo karto išleidžia paprastą ir pigų telefoną, to pasėkoje pasaulį išvydo nedidelis, bet gražus, nesipuikuojantis prašmatniomis funkcijomis ir taikantis į paprastą vartotoją telefonas Nokia 6030.

Šį rudenį jau ryškiai pastebima žemosios klasės telefonų gamybos tendenciją. Daugelis kompanijų bekurdamos kokį nors ypatingą ateities modelį išleidžią telefoną skirtą paprastiems vartotojams nereikalaujantiems iš telefono to, kas jam nepriklauso.

Nokia 6030 dizainas gal ir keik neįprastas, žinant kompanijos stereotipus, tačiau tikrai nėra kažkuo ypatingas. 17 mygtukų priekinėje korpuso dalyje ir keturių krypčių valdymo rodyklės palieka malonų įspūdį. Ypač malonūs navitm mygtukai, kurie yra dideli ir lengvai spaudosi. Taip pat patogu dirbti ir su klaviatūra, net žmogus pirmą kartą paėmęs telefoną vargu ar paspaus keletą klavišų vienų metu. Nors korpuso plastmasė ir nėra aukštos kokybės, tačiau telefoną malonu laikyti rankoje, jis neslidinėja ir maloniai laikosi delne. Telefonas dizaino prasme nėra pavykęs, nors aišku kiekvienas čia turi savo nuomonę, tačiau mano akimis telefonas nėra stilingas, tačiau dizainas išlaiko savo paprastumą kas ir yra būdinga tokiems modeliams.

Prieš ketverius metus kėlęs nuostabą 128x128 CSTN ekranas, dabar sukelia tik ironišką šypseną. Ekranas žinoma nėra prastas, tačiau jis yra morališkai pasenęs, žinomą Nokia 6030 gali atvaizduoti iki 65-ių tūkst. spalvų, tačiau netgi tai negelbsti Žinant, kad Nokia 6030 nėra žemiausios klasės telefonas buvo galima naiviai tikėtis, kad bent jau ekranas bus pažangesnis, deja... Aišku tokio ekrano puikiai užtenka atvaizduoti tekstui menių, telefonas skaitmeninio fotoaparato neturi, todėl viliantis, kad jo ekrane nuotraukų žiūrėti neteks, galima užmerkti akis į prastos kokybės vaizdą ekrane ir pripažinti, kad šiam modeliui ekranas tinkamas.

Nokia 6030 nelepina funkcijų gausa, apart standartinių funkcijų tokių kaip - Java MIDP 2.0 profilis, wap 2.0 (xhtml) naršyklė, Kalendorius, skaičiuotuvas, GPRS duomenų perdavimas ar T9 teksto įvesties žodynas nieko daugiau ypatingo nė nėra. Žinoma maloniai nustebino, kad tokiame telefone yra FM bangų radijo imtuvas. Garso kokybė klausant per ausines tikrai nebloga. Deja telefone nėra nei Infraraudonųjų spindulių nei Bluetooth sąsajų. Telefone yra apie 3Mb vidinės atminties, o tai sutikite tikrai nėra daug šių dienų modeliui, tačiau telefonui be mp3 grotuvo ar foto kameros to pilnai pakanka.

Baterija - Li-Ion 900 mAh (BL-5C) gamintojo teigimų Nokia 6030 pokalbio rėžimu veikia iki trijų valandų, o budėjimo rėžimu - iki 400 valandų, vidutiniškai naudojant telefonas nekrautas gali išbūti 4-5 dienas, tai vidutiniai duomenys tokios klasės modeliui. Telefone galima išsaugoti tik iki 100 trumpųjų žinučių, daug tai ar mažai - spręsti jums.

Nokia 6030, išleista papildyti Nokia žemosios klasės telefonų gretas, neatneša nieko naujo mobiliųjų telefonų rinkoje. Žinoma tai yra patogus, paprastas modelis, orientuotas į paprastus pirkėjus, tačiau konkurentų modeliai už panašią kainą pasižymi žymiai geresnėmis funkcijoms (pvz., Siemens ar Sony Ericsson gaminiai). Žiūrint subjektyviau Nokia yra seniau išleidusi panašių funkcijų turinčius modelius, kurie šio metu kainuoja mažiau nei Nokia 6030. Šį modelį galima lyginti su Nokia 6610, tik pastarasis turi žymiai mažiau vidinės atminties, tačiau ką gi toje atmintyje laikyti? Prirašiau daug, tačiau esmės ir vėl nepaliečiau, taigi Nokia 6030 yra paprastas žemosios klasės telefonas, jį rinktis siūlau tik tada jei jums nerūpi telefono funkcijos, jei reikia paprasto ir patogaus modelio, kitu atveju į parduotuvę siūlau dar neskubėti.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras