Naujienos    »    Apžvalgos    »    Sony Ericsson K300
review_se_k300.jpg
k300.jpg
k300-3side.jpg
k300-live-front.jpg
xx050301-k300.jpg
se-k300-screen-contacts-list.jpg

Sony Ericsson K300 Siųsti el.paštu

Pastaruoju metu daugelis mobiliuosius telefonus gaminančių kompanijų vis daugiau dėmesio ėmė skirti žemosios klasės ( Angl. low-end) modeliams. Pastaruoju metu jų pasirodo vis daugiau. Tokie telefonai nepasižymi funkcijų gausa, yra skirti paprastam vartotojui vertinančiam pagrindines telefono funkcijas (tokias kaip skambinimas ir trumposios žinutės). Žinoma tokių modelių ir kaina nėra didelė. Sony Ericsson K300 kaip tik ir yra vienas iš daugelio tokių telefonų - pastaruoju metu užplūdusių Lietuvos rinką.

Tokio tipo telefonų poreikis visada buvo ir bus. Tačiau jau ir šioje srityje prasideda varžymasis kuri kompanija sugebės į telefoną įdėti daugiausia funkcijų už mažiausią kainą. Tačiau Sony Ericsson K300 nėra tik savo klasės vidutiniokas, rodos šį sykį kompanija iš jo pavyko išspausti tikrai nemažai.

Žinoma Sony Ericsson telefonų dizainas yra tikrai geras, tačiau jau norėtųsi išvisti kažką naujo, deja. K300 išvaizda mažai kuo skiriasi nuo K500 ar K700, rodos Sony Ericsson radusi sėkmingą dizaino sprendimą nusprendė jį naudoti tol kol iš jo neišsunks visko kas įmanoma. Žinoma tai nėra blogai, nes tokiam telefonui dizainas ir neturi būti svarbus, o vieno tipo panaudojimas dar labiau sumažina taip aktualias gamybos išlaidas, tačiau visgi jau norisi išvysti kažką naujo Sony Ericsson horizonte.

Trumpai apie korpusą - ant telefono korpuso yra 19 mygtukų ir keturių krypčių vairalazdė, telefono šone yra tik vienas mygtukas, tai dešinėje pusėje esantis kameros įijungimo/fotografavimo mygtukas. Pats korpusas nėra labai apkrautas nors aparatas ir nėra didelis (99.9 x 45.2 x 19.4 mm). Korpuso gale yra VGA kamera ir mažytis veidrodėlis padedantis orientuotis fotografuojant save. Kaip jau minėjau pats korpusas - standartinis Sony Ericsson gaminys be jokiu įmantrybių.

K300 akumuliatorius nėra kažkuo ypatingas, žinoma norėtųsi, akd telefonas nepakrautas tarnautų ilgiau (pokalbio metu išlaiko iki 4-ių valandų, budėjimo rėžimu apie 5-ias dienas) tačiau duomenys nėra blogi. Pats akumuliatorius - ličio jonų 700 mAh talpos - sutikite tikrai nėra ypatingas, tačiau šiame telefone iš jo išspaustas maksimumas.

Telefono ekranas deja sukelia niūrias emocijas. Žinoma iš jo ir nereikėjo daug tikėtis, tačiau šiais laikas įpratus prie didžiulių ekranų telefonuose ir ryškaus vaizdo juose šis atrodo gana blankiai. 128x128 taškų skiriamosios gebos, 65-ių tūkstančių spalvų CSTN ekrano puikiai pakanka informacijai telefono ekrane skaityti, tačiau peržiurinėjant su integruota foto kamera darytas nuotraukas kokybė tikrai nuvilia. Foto kamera standartinė ir be jos jau nebeįsivaizduojamas beveik joks naujas telefonas (VGA 640x480 vaizdo elementų 0,3mpx) tokia kamera yra kaip minimumas šiuolaikiniuose telefonuose, iš kameros tikrai neverta tikėtis daug, ryškios spalvos dažnai susilieja, tamsiems atspalviams trūksta kontrasto, taip pat neišlaikytas baltos spalvos balansas, tačiau prisiminus telefono paskirtį, kuri tikrai nėra ,,nešiojama foto laboratorija´ kamera tikrai nebloga.

Pats meniu - standartinis Sony Ericsson kūrinys, taigi žmogus laikęs rankose koki nors naujesnį SE modelį tikrai nepasimes. Be standartinių ir visiem jau įprastų funkcijų kaip Java MIDP 2.0 profilis, wap 2.0 (xhtml) naršyklė, T9 teksto įsvestis, USB jungtis ar GPRS duomenų perdavimas, telefonas džiugina atminties gausa (~10Mb), žinoma lyginant su šių dienų standartasi jos nėra daug, o ypač kaip telefonui su mp3 grotuvo funkcija, tačiau savo klasėje jis tikrai sublizga.

MP3 grotuvas tikrai neblogas - atkuria mp3, wav ar 3gp formatus, turi net garso derinimo galimybę ( ekvalaizerį), tačiau deja garso kokybė nėra gera nei per telefono garsiakalbį, nei prijungiamą laisvų rankų įranga. Mp3 formato palaikymas šiuo atveju labiau skirtas naudoti mp3 garsus kaip skambučio melodijas, o ne tam, kad telefonas pakeistų nešiojamą muzikos grotuvą.

Apibendrinant, Sony Ericsson K300 yra tikrai puikus kainos ir kokybės santykis. Šis modelis dažnai net priskiriamas viduriniajai klasei, o tarp žemosios klasės modelių tikrai sublizga. Tai puikus pasirinkimas ieškantiems keik įmanoma daugiau funkcijų už mažiausią kainą. Manau Lietuvos rinkoje šiam modeliui turėtų pasisekti nes tikrai ne visiems reikia naujausių technikos pasiekimų kišenėje.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras