Naujienos    »    Apžvalgos    »    Motorola E398
review_motorola-e398.jpg
e398-matmenys.jpg
e398-priekis.jpg
e398-galas.jpg
e398-galas2.jpg
e398-meniu.jpg

Motorola E398 Siųsti el.paštu

Mobilusis telefonas jau seniai nebėra tik ryšio priemonė. Tai šis tas daugiau ir, rodos, greitai šiam nedideliam technikos stebuklui galėsime patikėti net savo sveikatą. Su kuo tik šiais laikais nejungiamas mobilusis telefonas?! Kompiuteris, foto kamera, net DVD grotuvas - viską jau galima rasti telefonuose. O prasidėjo viskas nuo muzikos. Kol telefonas dar buvo tik ryšio priemonė skirta skambučiams ir trumposioms žinutėms, buvo pastebėta, kad į telefoną puikiai įsikomponuoja radijo imtuvas. Kompanija Motorola dar nesukūrusi mobiliojo telefono spalvotu ekranu, jau gamino telefonus su FM radija ir mp3 grotuvo funkcija. Taigi, ir toliau tęsdama geriausias tradicijas, Motorola pristatė telefoną Motorola E398 skirtą muzikos mylėtojams.

Vyrauja nuomonė, kad geri telefonai greit nepinga. Tačiau šiame straipsnyje pasistengsiu įrodyti, kad būna išimčių.

Prieš perkant naują telefoną, dažniausiai pradžioje pasirenkame keletą modelių, vėliau iš jų atmetimo būdu pasiliekame vieną, kurį irįsigyjame. Tačiau jei tarp vieno iš jūsų variantų atsirado MotorolaE398 galite drąsiai eiti į parduotuvę - šis telefonas neturi sau lygių savo klasėje. Vertinamas, kaip jaunimui skirtas vidutinės klasės telefonas jis turi neįtikėtinai daug funkcijų ir tikrai geras technines charakteristikas.

Kas perskaitę iki čia dar neišbėgo į parduotuvę noriu pabrėžti, kad aš nesakau, jog šis telefonas yra labai geras, turi galybę įvairiausių funkcijų ir skirtas būtent jums, aš tiesiog stengiuosi akcentuoti tai, kad šis telefonas lyginant su alternatyvomis (kitų kompanijų modeliais už tą pačią kainą) yra tikrai puikus. Tačiau apie viską iš pradžių.

Faktas - telefono korpusas oficialiai nekeičiamas. Tačiau jis pagamintas tikrai sumaniai, plastmasės ir gumos mišinys - iš kurio ir pagaminta didžioji dalis korpuso puikiai atlaiko smūgius, kritimą ant žemės ir kelionę su raktais vienoje kišenėje. Korpusas tikrai nesusibraižo taip greit kaip pvz. Nokia 40-tos serijos telefonų, kuriuose keičiami express-on viršeliai. Taigi naujai atrodančiu telefonu galima džiaugtis ilgą laiką. Žinoma ši sistema turi minusą - jei telefonas tikrai bus naudojamas ekstremaliomis sąlygomis, tada norint pakeisti susibraižiusį ekranėlio kampa gali tekti nemažai paplušėti ieškant kas tai padarytų. Minėtoji medžiaga, iš kurios pagamintas telefono korpusas, labai puikiai priglunda prie rankų. Telefonas neslidinėja nei žaidžiant žaidimus, nei rašant trumpąsias žinutes.

Kitas dalykas - tai aparato patogumas. Čia kaip sakoma "kiekvienam savo". Vieniems šis telefonas paprastas ir lengvai perprantamas, kitiems gi - sudėtingas ir painus. Na, dėl skonio nesiginčijama, tačiau nemanau, kad atsiras žmogus teigiantis, kad Motorola E398 jam nepatogus.

Mygtukai išdėstyti tikrai gerai, puikiai apgalvotas tarpas tarp skaičių klaviatūros ir navigacinių mygtukų. Iš trūkumų būtų galima paminėti tai, kad skaičių mygtukai per maži ir per arti vienas kito, todėl žmonėms turintiems didelius pirštus nebus ypač patogu jais naudotis, tačiau tai tikrai nėra neįmanoma. Telefono vairalazdė yra gana patogi, tačiau kai kurie vartotojai teigia, kad nuo jos slidinėja pirštai. Na, kaip jau kartą minėjau "kiekvienam savo".

Nors telefonas ir skirtas jaunimui, tačiau jo dizainas nėra vaikiškas ar perdaug įmantrus. Solidžios formos, sodri juoda spalva daro šį telefoną panašesnį į verslo klasės modelį. Gal nebent šonuose blyksinčios švieselės įtaisytos prie garsintuvų išduoda telefono žaismingumą

Motorola yra viena iš tų (Motorola, Samsung ir Sharp) nedaugelio kompanijų, kurios naudoją kiek kitokią - geresnę - TFT matricą nei jų konkurentai. Šis telefonas ne išimtis. Ekranas 176 x 220 taškų raiškos, TFT 65-ių tūkst. spalvų. Manau daug kam jau kilo klausimas: "Ir kas čiaypatingo?" ogi tai, kad šis ekranas pasižymi ypatingu spalvų sodrumu, kokio nerasite nei viename Nokia, Siemens ar Sony ericsson analogiškame ekrane. Čia pateikiamas ekrano paveiksliukas neatspindi to skirtumo,kuris juntamas žiūrint į šį, ir į kokio kito telefono pvz., Siemens CX65 ekraną. Nors ekrano skiriamoji geba ir yra gana didelė, tačiau fiziškai ekranas nėra didelis. Žinoma todėl sumažėja vaizdo, matomo ekrane, kampuotumas,tačiau kita vertus kartais norėtųsi, kad ekranas būtu didesnis, nors telefonui be OS tai nėra ypač aktualu. Žinoma ekranas nublanksta žiūrint į jį krintant tiesioginiams saulės spinduliams, tačiau didžioji dalis informacijos puikiai įžiūrima. Subjektyviai vertinant, šį ekranąbūtų galima lyginti su Nokia 252 tūkstančių spalvų ekranais. Nors, aišku, čia atsirastų visokių nuomonių, todėl šią temą pasiliksiu ateičiai.

Gera įspūdį palieka ir telefono vidus. 23-ijų kanalų polifoninės melodijos, Mp3 formato palaikymas, 3D garsiakalbiai, 5Mb vidinės atminties ir komplektuojama 64Mb microSD (TransFlash) atminties kortelė. 10-tos klasės GPRS paketinis duomenų perdavimas. SMS, EMS, MMS pranešimų formatai. VGA 640x480 vaizdo elementų raiškos foto kamera. Deja be galimybės filmuoti vaizdą. Taip pat bluetooth, wap 2.0 naršyklė, MIDP2.0 rofilis, USB jungtis - visa tai jau tapę standartinių šiuolaikinių mobiliųjų telefonų funkcijų komplektu. Telefono akumuliatorius 830 mAhtalpos, jį vertinu palankiai, nes jo puikiai pakanka mp3 klausymui trims valandoms, o tai lyginant su kitų telefonų yra neblogas rezultatas.

Bene svarbiausias šio muzikinio telefono akcentas - MP3 grotuvas yra būtent tai, kas įtakoja daugelio apsisprendimą pirkti šį telefoną. Telefonas atkurti MP3 bei kitus garus naudoja 3D garsintuvus susubwoofer technologija. Tai yra ypatingas šio modelio bruožas, išskiriantis jį iš kitų. Be to, tai pirmas pasirodęs telefonas su 3Dgarsiakalbiais. Du 16mm garsintuvai geba atkurti 22kHz kokybės garso įrašus. Ir iš teisų, tai skamba puikiai. Turint omenyje, kad tai mobilusis telefonas, kokybė išties gera. Garso įrašų atkūrimu šis telefonas lenkia net daugelį brangesnių modelių, o savo klasėje yra vienas geriausių. Be viso to, telefone yra dar viena funkcija, susijusi su grotuvu, kuri nėra nei labai reikalinga, nei naudinga, ji tiesiog smagi. Tai vibracija grojimo metu. Telefonas vibruoja reaguodamas į žemus dažnius, deja ši funkcija gali trukdyti kokybiškai girdėti grasą, kai telefonas padėtas ant kieto paviršiaus. Garsas stereo, tiek ausinėse, tiek per telefono garsiakalbius. Atskiriami kairysis irdešinysis kanalai. Garso kokybė telefono ausinėse panaši kaip analogiškuose telefonuose todėl manau jos aptarinėti neverta. Taip pat labai gaila, kad toks "muzikinis" telefonas neturi FM radijo imtuvo, o tai jau, sutikite, yra gana rimtas minusas muzikos mylėtojams.

Deja šio telefono neaplenkė ir trūkumai. Tačiau atsižvelgus į aparato kainąjų tikrai nėra daug. Negalima klausytis muzikos foniniu rėžimu, reikia paleidinėti "mp3 player" programą, o ją uždarius garsas dingsta. Kalbant telefonu triukšmingoje aplinkoje, gana sunku girdėti garsą. Aparatas veikia gana lėtai, gana dažnai naršant po meniu ir atidarant kokį daugiau užimantį punktą tenka išvysti užrašą "Prašome palaukti", taip pat praeina nemažai laiko, kol paleidžiamos JAVA programos. Taip pat FM radijo imtuvo nebuvimas. Paskutinio telefono naudojama T-Flash kortelė punkto negalima priskirti prie trūkumų - tai telefono naudojama T-Flash kortelė. Čia aš nekaltinu gamintojų, nes tai labaiu mūsų prekybininkų apsileidimas, tačiau norint įsigyti šia kortelę dar visai neseniai kildavo didelių problemų, o ir dabar nuėjus į artimiausią parduotuvę greičiausiai tokio daikto nerasime, tačiau pamažu jos plinta, deja yra brangesnės už pvz., ypač mobiliuosiuose telefonuose išpopuliarėjusias Multi Media Card (MMC).

Nors šis modelis ir nėra tobulas, nors nuėję į artimiausią mobiliųjų telefonų parduotuvę tikrai rastumėte geresnių, nors neiašku apie ką galvojo gamintojai kurdami muzikinį telefoną be FM radijo, tačiau galiu ramiai pareikšti, kad telefonas gal ir nevisiškai, tačiau didžiąja dalimi vertas savo kainos. Dauguma žmonių šiais laikais ieško telefonų, operatorių dalinamų po litą, o Motorolą E398 kaip tik toks. Jei jūs nenorite skirti daug pinigų mobiliajam telefonui, esate pasirengęs nusukti akis nuo nedidelių trūkumų, atsiperkančių funkcijų gausa, tada siūlau rimtai pagalvoti apie E398. Motorola E398 tai nėra pats geriausias telefonas, tai tiesiog geras kainos ir kokybės santykis.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras