Naujienos    »    Apžvalgos    »    Samsung D500
review_samsung-d500.jpg
samsung-d500.jpg
samsung-d500_2.jpg
samsung_d500_v2.jpg
samsung-d500-screen-hero.jpg

Samsung D500 Siųsti el.paštu

Dar visai neseniai kalbant apie mobiliuosius telefonus žodis Samsung reiškė neįprastumą, nepatikimumą ir vos ne egzotiką. Laikai keičiasi, keičiasi mados, pomėgiai, keičiasi ir technologijos. Net Nokia suprato, kad vartotojų širdžių su eilinių s40 telefonu nebeužkariaus, o kompanijos mažiau žinomos mobiliųjų technologijų srityje irgi turėjo pasitempti. To pasiekoje Samsung mobile išleidžia mobilųjį telefoną SAMSUNG D500 - verslo klasės modelį su visomis svarbiausiomis multimedia savybėmis ir subtiliu dizainu. Neaišku kiek šis telefonas prastesnis už savo giminaičius skirtus Azijos rinkai, tačiau tai tikrai neeilinis aparatas, kurio tiesiog negalima praleisti pro akis.

Pastaraisiais metais kompanija Samsung nuolat leidžia telefonus Europos rinkai su ryškiais ekranais, geros kokybės melodijomis, neįprastu dizainu. Kompanija į prekyba yra išleidusi tikrai nemažą kiekį telefonų, tačiau visiems jiems kažko trūko, jie nesugebėjo įsitvirtinti ir užkariauti senojo žemyno rinkos. Galbūt to kažko, ko pritrūko, beieškant ir buvo sukurtas Samsung D500 - apjungiantis verslo ir pramogų telefono charakteristikas, atspindintis ilgametę kompanijos patirtį kuriant tikrai gerus telefonus - deja ne mums.

Iš karto į akį krenta neįprastas telefono dizainas. Žinoma tokį dizaino sprendimą jau esama matę Siemens SL55, Nokia 7650 ir tos pačios kompanijos Samsung D410 modelyje. Čia telefono klaviatūra yra paslėpta po ekranu, o jos prireikus nusistumia į apačią. Tačiau tenka pripažinti, kad toks dizaino sprendimas nėra labai populiarus. Tik pamačius Samsung D500 suteikia solidaus ir tvirto telefono įspūdį.

Telefonas nėra didelis, jo išmatavimai: 93.5 x 45.7 x 23.5 mm, nors ištraukus klaviatūrą iš po ekrano pailgėja. Sveria irgi nedaug - 99 gramus. Galbūt todėl telefono gabaritai nėra dideli, nes jis pritaikytas ir vyrams ir moterims. Galbūt kam nors gali atrodyti, kad ekranas važinėja nepaslankiai arba greit susidėvi mechanizmas, tačiau galiu nuraminti, kad taip tikrai nėra. Ekranas slankioja lengvai, o abiejuose galuose užsifiksuoja. KorpusoTelefono klaviatūra yra gerai išdėliota, visi mygtukai lengvai pasiekiami, bei lengvai spaudosi. Taip pat telefone yra galimybė automatiškai užrakinti klaviatūrą nuleidus ekraną, bet apie viską iš eilės.

Samsung kompanijos telefonai spalvotais ekranais visad išsiskirdavo ekrano kokybe. Samsung D500 - ne išimtis. 262 tūkstančių spalvų, 176x220 vaizdo elementų TFT ekranas sukelia pačias geriausias emocijas. Taip pat informacija ekrane yra puikiai įžiūrima net saulėtą diena. Viva la Samsung.

Pakeistas ir visiems nusibodęs x480 tipo telefono meniu, tačiau kardinaliu pakeitimų kaip ir nėra, padailintos piktogramos, pakoreguota meniu sandara. Viskas atrodo gražiai ir patogu naudotis. Taip pat tiesiog negaliu paminėti telefono greičio (nežinau kaip kitaip apibūdinti). Naršant po meniu, klausant muzikos ar rašant žinutes beveik niekad nesijaučia, kad telefonas stabdytų ar trūkinėtų. Nors telefonas ir nėra toks galinga kaip pvz., Nokia 6630, tačiau naršant po meniu veikia pastebimai greičiau.

Telefono viduje 96MB vidinė atmintis (deja nėra galimybės naudoti atminties kortelių), 64 kanalų polifoninės melodijos. Taip pat jau visiem įprastos funkcijos wap 2.0 (xHtml) naršyklė, Midp 2.0 profilis, MP3/MP4/AAC bylų grotuvas, apie kurį truputėli vėliau. Telefonas palaiko GPRS (10-ta klasė) duomenų perdavimo technologija iki 48kbps. Deja, toks pažangus verslo telefonas neturi EDGE palaikymo. Matyt supratę savo klaidą kūrėjai netrukus išleido Samsung D500E versija su EDGE palaikymu. Telefoną su kompiuteriu galima jungti per Bluetooth, IrDa adapterį arba USB jungtį (su specialiu kabeliu).

Žinoma telefonas palaiko SMS/MMS/EMS standartus. Baterija gamintojų teigimu išlaiko iki 300 valandų budėjimo rėžimu ir iki 6-ių valandų 30 minučių pokalbio rėžimu.

Telefono puošmena (viena iš daugelio) - skaitmeninė 1,3mpx kamera. Telefonu galima daryti 1280x1024 gebos nuotraukas, taip pat gale yra įmontuota blykstė. Deja blykstė nėra labai galinga ir negali lygintis su skaitmeninių fotoaparatų (kaip ir pati kamera) tačiau tikrai praverčia prieblandoje. Deja visiškoje tamsoje nuotraukos gaunasi neryškios. Nuotraukų kokybę dieną (stipriausioji visų telefonų su skaitmeninėmis fotokameromis vieta) tikrai gera (lyginant su kitų telefonų tokio paties lygio kameromis) vaizdas nesilieja, gerai atkuriamos spalvos, geras, šviesumo balansas. Apie nuotraukas prasto apšvietimo sąlygomis daug kalbėti nėra verta. Jos nebūna ryškios, tolumoje vaizdas dažnai susilieja. Žinoma galima naudoti integruotą blykstę, tačiau ji pritaikyta naudoti iki 3m. atstumo, o darant nuotraukas lauke toks atstumas atrodo absurdiškas.

MP3//MP4/AAC grotuvas - tai ką aprašinėti turbūt maloniausia, todėl ir pasilikau jį pabaigai. Net gamintojas rekomenduoja kaip skambučio melodiją naudoti 320kbps 48kHz stereo kokybės kūrinius. Ir iš tiesų - skirtumas yra. Telefonas puikiai ne tik per ausines, bet ir per garsiakalbį atkuria muziką, aiškiai girdėti kiekvienas žodis, švariai skamba aukšti dažniai. Taip pat kaip priedas komplekte (ne visose šalyse) būna tarsi garsintuvas "Sound Mate". Šis daiktas tai nedidelis kūgio formos plasmasė su Samsung kompanijos logotipu. Jį įdėjus į telefoną padidėja iš telefono garsiakalbio sklindantis garsas. Jo nereikia atskirai nustatinėti, pakanka jį prijungti ir garsas padidėja dvigubai. Vienintelis minusas tas, kad naudojant "Sound Mate" telefonas išsikrauna greičiau.

Pabaigai noriu tarti keletą žodžių apie telefono gamintoją. Kompanija Samsung 2004-tais metais išrinkta kaip didžiausia pasaulyje IT kompanija savo telefonus gamina gana seniai, tačiau didžioji jų dalis taip ir nepasiekia Europos rinkos. Kompanija kuri yra sukūrusi telefoną su 7MPx fotokamera šįsyk žengė keista žingsnį. Į telefoną D500 įdiegta 1,3 mpx fotokamera, tačiau nėra EDGE. Kadangi telefonas skelbiamas kaip verslo klasės iškelsiu retorinį klausima: -kas svarbiau verslininkui? EDGE ar 1,3 mpx kamera telefone?

Taip pat pasielgta ir su daugeliu kitų funkcijų, juk pvz., yra žymiai pigiau pritaikyti telefoną atminties kortelėms, negu į jį montuoti 90Mb+ dinaminę atmintį. Nors oficialiai tai ir yra verslo klasės modelis, rodos telefonas ieško ,,aukso vidurio´ tarp verslo ir pramogų klasės, į kuria pusę jis labiau linksta - spręsti jums.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras