Naujienos    »    Apžvalgos    »    Siemens CX65/M65
review_siemens_cx65.jpg
review_siemens_m65.jpg

Siemens CX65/M65 Siųsti el.paštu

65-oji serija buvo labai laukiama Siemens gerbėjų. Praėjo nemažai laiko nuo C55, S55 išleidimo ir kompanija nesiūlė jokių naujų konkurencingų modelių. Taigi, vidutinėje klasėje pasirodo Siemens CX65 ir tampa vienu iš didžiausių konkurentų kitiems gamintojams, o ypač Nokia.

Dizainas yra klasikinis Siemens stiliaus, o funkcijos panašios į kitų serijų telefonų modelių. Siemens CX65 nėra šoninių klavišų, kas parodo, kad tai vidutinės klasės telefonas. Palyginus su ankstesniais modeliai, telefonas atrodo neįprastas, tačiau jis nėra C55 jaunesnysis brolis. Dizainas galėtų būti apibūdintas kaip santūrus, pernelyg neperkrautas.

Didžiąją dalį telefono užima ekranas ir nėra daug vietos palikta klaviatūrai. Telefono išmatavimai yra šiek tiek didesni nei kitų tokios pačios klasės telefonų, tačiau telefonas neatrodo pernelyg didelis. Telefono svoris yra tipiškas šiai klasei.

Ekranas yra 132x176 taškų (28x42mm) dydžio ir jame galima matyti iki 8 eilučių teksto ir dvi papildomas informacijos juostas. Ekranas yra labai įdomus savo galimybėmis. Jis gali atvaizduoti iki 65 tūkst. spalvų ir labai puikiai atkurti paveikslėlius. Jį galima būtų sulyginti su Sony Ericsson F500/K500, vienintelis skirtumas yra rezoliucija. Dėl dydžio nuotraukos atrodo labai gerai net jei ekranas ir nėra labai ryškus patalpose, koks būtų Samsung ar Motorola telefonuose. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad Siemens labai atsilieka nuo kitų gamintojų, tačiau taip nėra. CX65 ekrane yra specialus atspindintis sluoksnis, dėl kurio patalpoje paveiksliukai atrodo šiek tiek tamsūs. Tačiau lauke ir net ryškioje saulėje vaizdas ekrane yra žymiai ryškesnis, nei kitų gamintojų. Taigi, saulėtą dieną jums nereikės ieškoti užkampio, kad pamatyti informaciją ar pridengti ekraną. Tai yra didelis šio telefono pliusas. Samsung taip pat stengėsi padaryti, kad ekranas nenublanktų saulėje, tačiau jis dar atsilieka nuo Siemens.

Klaviatūros apšvietimas yra baltos spalvos (M65 modelyje yra oranžinis, kad derintųsi prie dizaino). Simboliai ant klavišų yra ganėtinai maži ir jų praktiškai nesimato. Klaviatūra yra vientisa ir nėra labai patogu dirbti ja. Bėda ta, kad labai mažai vietos klavišams, be to vidurinis stulpelis klavišų yra šiek tiek didesnis, o tai dar apsunkina skambinimą ar trumpųjų žinučių rašymą.

Vairalazdė yra nuostabi. Nebus taip, kad netyčia paspausite ne tai, ką norite ar nepataikysite paspausti. Tačiau susidursite su sunkumais kai norėsite įvykdyti kokią nors komandą, pavyzdžiui norėsite pasirinkti kokį nors meniu punktą, paspausite vairalazdę ir nieko neįvyks, nors jinai ir pasispaus.

Kairėje telefono pusėje rasite IR spindulių jungtį, kuri yra sveikintina šiame modelyje ir panaudojama įvairiais tikslais. Tai yra didelis privalumas, lyginant su Korėjos telefonų gamintojais. Galinėje telefono pusėje yra VGA kamera, kuri nėra apsaugota kokiais nors dangteliais. Tradiciškai ten pat yra jungtis išorinei antenai. Apatinėje dalyje yra jungtis laidui bei priedams, tokia pati kaip ir 55-osios serijos.

Telefone yra ličio jonų baterija 750 mAh talpos. Pagal gamintojus telefonas turėtų veikti iki 200 valandų budėjimo režime, bei 3 valandas kalbant. Aktyviai naudojant (30 minučių pokalbiams, 35-40 kitoms funkcijoms) telefonas veiks maždaug dvi paras. Jeigu naudosite telefoną ne tiek daug, tai galima krauti kas 3 paras. Tai nėra kažkas ypatingo, o tiesiog tipiškas laikas telefonui su dideliu spalvotu ekranu. Pilnai pakrauti bateriją prireiks šiek tiek daugiau nei 1,5 valandos.

Meniu
Vartotojo sąsaja yra tradicinio Siemens stiliaus, kuris pirmiausia duoda suprasti, kad yra logiškai surikiuotos meniu funkcijos. Galima priskirti dvi pasirinktinas funkcijas karštiesiems klavišams, standartinėms būna telefonų knyga ir pagrindinis meniu. Kadangi ant vairalazdės yra priskirtos tos pačios funkcijos, tai ant karštiesiems klavišams galima priskirti kitas funkcijas. Taip pat yra navigacija su skaičiais.

Pagridinis meniu telpa 9-iose piktogramose trijose eilutėse. Piktogramos yra tokio pat stiliaus kaip ir modernesniuose Siemens telefonuose – jos daugiau skirtos jaunesniems vartotojams. Piktogramos labai neišsiskirta ir nėra tokios gražios kaip korėjietiškuose telefonuose. Jos atrodo gana paprastos ir panašios į vaikiškus piešinukus.

Kiti meniu yra matomi kaip sąrašai, nieko neįprasto. Jūs galite naršyti po meniu naudodamiesi skaičiais arba vairalazde.

Dinaminės šviesos
Ši funkcija tapo išskirtinė naujausių Siemens telefonų. švieso indikatoriai gali pranešti apie įvairius įvykius. šie indikatoriai yra viršutinėje ekrano dalyje ir šviečia baltai. Pagal nutylėjimą jie yra išjungti, nes gamintojas nusprendė, kad tai skirta tik jauniesiems vartotojams ir gali nepatikti kitai vartotojų grupei. Jums spręsti ar tai naudinga funkcija. Mano nuomone, tai tik nėra nieko ypatingo, taip pat nelabai pritaikyta šiam telefonui.

Kamera
Telefone yra VGA kamera. Gamintojai nusprendė neskelbti nuotraukų rezoliucijos kokybės pasirinkime, todėl matysite tiktai užrašus Premium (640x480), high, medium, Wallpaper. Nustatymuose galima pasirinkti standartinį nuotraukų pavadinimą, kuriame gali būti rašomi data ir laikas. Baltos spalvos režimas gali būti pasirenkamas automatiškai ar rankomis.

Ekranas naudojamas kaip vaizdo ieškiklis ir vaizdas išlieka aiškus, net ir smarkiai judinant telefoną. Dar vienas telefono pliusas, kad nuotraukų kokybė yra išties puiki. Taip pat yra laikmatis, kad galėtumėte nusifotografuoti save.

Galėsite reguliuoti šviesumą, bei pasinaudoti skaitmeninio priartinimo galimybe. Taip pat galima įrašinėti vaizdo klipus su garsu iki 11 sekundžių. Ekrane vaizdo klipai atrodo visai neblogai.

Nuotraukas galima panaudoti visur, kur tik norite, taip pat galima siųsti į kitus apparatus, pasinaudojant IR spindulių jungtimi.

Jeigu bandysite fotografuoti prieblandoje, matricos jautrumas nėra pakankamas ir nuotraukos gaunasi labai tamsios ir su dėmėmis fone. Kadangi priartinimo funckija yra tik skaitmeninė, manau jūs nenorėsite jos naudoti, nes kokybė tikrai nėra gera.

Siemens M65 - saugumo galimybės ir smulkmenos
Didžiausias skirtumas tarp M65 ir CX65 yra saugumas. M65 yra daugiau skirtas aktyviems žmonėms. Tai pirmasis telefonas atrodantis kaip Lego konstruktorius – metalinis rėmelis, atrodantis kaip egzoskeletas, yra uždėtas ant telefono korpuso.

Egzoskeletas apsaugo telefoną nuo kritimų - sumažina vibraciją smūgio metu ir sumažina smūgio jėgą. Tai pasiekiama dėl mažo tarpelio tarp korpuso ir metalinės ploštelės, kuri gali vibruoti smūgio metu. Egzoskeletas yra integruotas ir jūs negalėsite naudotis telefonu be jo.

Telefono šonai yra guminiai ir telefonas neišslys netgi iš šlapio delno. šviesos indikatoriai yra viršutinėje telefono dalyje. Apšvietimas yra šviesiai oranžinis. Dinaminės švieselės pagal nutylėjimą yra įjungtos, nes čia jos daug labiau priderintos nei CX65.

M65 dydis skiriasi nuo CX65 (109x49x19 ir 108x46x18mm). Atrodytų, kad 3 milimetrai nieko nekeičia, taičiau M65 atrodo gerokai didesnis. Jis atrodo didesnis ir dėl to, kad yra oranžinis.

Ekranas yra šiek tiek giliau nei CX65 modelyje, tai šiek tiek įtakoja ryškumą, tačiau skirtumas nėra didelis.

Vidurinis stulpelis klavišų yra pagamintas iš plastiko, kai kiti mygtukai yra guminiai. Tai gana nepatogu rašant žinutes, tačiau skambinant netrukdo. Klaviatūros apšvietimas yra oranžinis.

Įvertinus telefono apsaugines galimybes, galima pasakyti, kad telefonas pritaikytas savaitgalio išvykai ar aktyviam gyvenimo stiliui, tačiau jokiu būdu ne ekstremaliam sportui. Dėl mažo tokio tipo telefonų pasirinkimo Siemens M65 atrodo tikrai patraukliai. Nokia 5140 galėtų būti artimiausias konkurentas.

Unikalus Siemens M65 dalykas yra Bike-O-Meter. Prie dviračio tvirtinamas rėmelis į kurį įsistato telefonas. Nuo šiol jūs telefono ekrane galėsite stebėti važiavimo greitį, matyti kaip jis kinta, taip pat žinosite vidutinį savo greitį. Telefone jau yra įrašyta ši programa, ji puikiai veiks net be papildomų priedų, nes yra demonstracinė verija. ši įranga daugiau skirta mėgėjams, nes profesionalai turi rimtesnius prietaisus keliavimui.

Įspūdžiai
Siemens telefonuose niekada nebuvo problemų su garso perdavimu ir šie modeliai nėra išimtis. Polifoninių melodijų garsumas šiek tiek didesnis nei ankstesniuose modeliuose todėl jos girdisi geriau. Vibracija yra vidutinio stiprumo.

Daug atminties ir didelis geros kokybės ekranas yra šių telefonų pliusai. Vartotojo sąsaja buvo pakeista ir tapo patogesnė. Dar vienas pliusas yra ilgas skambučių sąrašas, tačiau daug kam tai gali pasirodyti nieko rimto. Dienotvarkėje ir adresų knygoje taip pat yra nemažai funkcijų, kas yra tipiška Siemens telefonams.

Iš kitos pusės, ilgai užtrunka Java programų parsisiuntimas, klaviatūra nėra ypač patogi, dangtelio fiksacija pusėtina. Baterijos laikymo trukmė yra šiek tiek mažesnė nei analogiškų telefonų. Taip pat yra nemažai trūkumų programinėje įrangoje.

Siemens telefonų mėgėjams, Siemens CX65 bus tikrai geras pasirinkimas, ypač gerai tiktų pakeisti Siemens C55, C60, C62, ST55 ir ST60 (pastaruosius nelabai verta keisti, nes jie dar nėra ypatingai seni). Taip pat galima sakyti, kad turintys S55 ir nelabai naudojantys Bluetooth technologiją galėtų pakeisti savo telefoną į CX65.

Susumavus galima pasakyti, kad Siemens CX65 yra labai sėkmingas modelis už patrauklią kainą, kuri turėtų dar kristi. šiuo metu kainos nėra labai žemos, nes nėra daug konkurentų.

Siemens M65 galės iš dalies pakeisti ME45, nors ir naujasis modelis priklauso žemesnei klasei (tarkim neturi diktofono). šis telefonas tiks tikrai ne kiekvieno vartotojo skoniui.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras