Naujienos    »    Apžvalgos    »    iMate E100
review_i-mate_e100.jpg

iMate E100 Siųsti el.paštu

Orange SPV (HTC Tanager/Qtek 7070) rinkoje pasirodė 2002, tačiau į Lietuvą atėjo visai nesenai. šis telefonas vis dar įdomus, ypač turint omenyje, kad tai pirmasis telefonas su MS Smartphone 2002 operacine sistema.

Taigi, telefonas pavadintas SPV, kas reišktų Sound, Pictures ir Video, kurie Orange sprendimu yra skirti pabrėžti geriausias šio telefono funkcijas. Telefone yra TI OMAP 710 procesorius, veikiantis 132 MHz dažniu, 16MB RAM ir 32MB ROM, tačiau tik 12 megabaitų skirta vartotojui. Telefone taip pat yra MMC/SD kortelių lizdas, kuris taip pat palaiko ir SDIO formatą. Telefono funkcionalumą galima praplėsti prijungiamais priedais, tačiau kol kas nepavyko tokių rasti.

Telefono išmatavimai 115x46x22mm ir jis sveria 127 g. Patogus laikyti delne, tačiau jis ganėtinai sunkus ir atrodo didelis, o tai jį priskiria "vyrams" grupei. Telefonas šiek tiek didesnis nei vidutinis, tačiau vistiek puikiai tilps kišenėje.

Garsiakalbis matomas priekinėje telefono dalyje. Ekranas 176x220 taškų ir palaiko iki 65 tūkst. spalvų, puikiai žiūrisi patalpose, tačiau dienos šviesoje pasidaro blankus, bet įmanoma įžiūrėti. Deja, telefonas turi kitą problemą - apsauginis ekranas sukuria vaivorykštės efektą ir telefono ekranas pradeda mirgėti.

Klaviatūra pagaminta iš plastiko. Klavišai išdėstyti arti vienas kito ir nėra labai patogūs, taip pat simboliai ant klavišų yra labai maži. Apšvietimas yra žalsvas. šie du faktoriai padaro keistą efektą - simboliai puikiai matosi patalpose kai jie yra neapšviesti, tačiau jų neįmanoma įžiūrėti kitokiomis sąlygomis.

Navigacija nesiskiria nuo kitų telefonų, keturių krypčių navigacinis klavišas ir viduryje jo "Gerai" klavišas. Nors klavišas nėra didelis (kas taip pat gali pasunkinti naudojimą), tačiau jūs greitai prie jo įprasit.

Kairėje pusėje pastebėsite SD/MMC kortelių lizdą, garso reguliavimo, bei diktofono klavišus. Telefono viršuje yra įjungimo ir išjungimo klavišas, taip pat naudojamas aplinkoms pasirinkti.

Šoninėje dalyje yra jungtis ausinėms, kurios pridedamos prie telefono. IR spindulių jungtis yra telefono viršuje, o apačioje yra jungtis, naudojama kamerai. Faktas, kad telefone yra išorinė kamera, tikrai nedžiugina, nes jinai padaro telefoną dar didesniu. Dėklas, kuris yra komplekte, numatytas tik telefonui be kameros.

Baterija taip pat nėra stiprioji telefono pusė, ji yra ličio jonų 1000 mAh talpos. Pasak gamintojo telefonas turėtų veikti iki 100 valandų budėjimo režime ir iki 2,5 valandos kalbant. Telefonas, kurį bandėme, kalbant 25-30 minučių ir naudojantis kitomis funkcijomis apie 45 minutes, veikė maždaug parą. Telefonas kraunamas naudojant kelioninį pakrovėja arba stovą, kuri taip pat turi jungtį su asmeniniu kompiuteriu. Krovimas užtrunka apie 2,5 valandos.

Galinėje telefono pusėje yra guminis dangtelis jungčiai. Tai tik papildoma apsauga prie dėklo. Jeigu padėsite telefoną ant stalo ir pabandysite stumtelt, pamatysite, kad jis neslysta. Mano nuomone toks dizainas taip pat yra papildoma apsauga nuo subraižymų.

Meniu
Budėjimo režime ekrane matoma įvairūs įvykiai, gautos žinutės, el. laiškai taip pat priminimai ir dienotvarkės įrašai. Galite greitai nueiti prie bet kurio iš jų pasinaudoję navigaciniu klavišu. Ekrano viršuje yra juosta, kurioje rodomos paskutinės naudotos programos ir jos keičiasi nuolatos priklausomai nuo naudojamų programų. Taigi, navigacija yra tikrai gerai padaryta ir patogi.

Meniu sudarytas iš sąrašų, kurių kiekvienas punktas yra priskirtas skačiams (1-9). Pereiti prie kiekvieno meniu punkto galima navigaciniu klavišu arba atitinkamu skaičiumi. Atitinkamų rodyklių paspaudimu grįšite į aukštesnio lygio meniu. Paspaudus mygtuką su namu grįžtama į budėjimo režimą.

Telefonas palaiko visas kalbas, taip pat T9. Didžiausias trūkumas yra tai, kad negalima įvesti naujų žodžių į žodyną.

Kontaktai
Kaip ir daugelyje kitų "gudriųjų telefonų", yra daug laukų, kuriuose galima įvesti keletą numerių, keletą el. pašto adresų, adresą, ICQ ir daug kitos informacijos prie kiekvieno asmens. Taip pat galima priskirti melodiją kiekvienam asmeniui, tačiau negalima pasirinkti nuotraukos. Kontaktai gali būti rūšiuojami į grupes, kas yra labai patogu.

Turint omenyje, kad "Orange SPV" yra "gudrusis telefonas", jūs greitai priprasite prie telefonų knygelės, taip pat rasite ir keletą naujų galimybių. Deja telefone nėra skambinimo balsu funkcijos.

Telefonas palaiko pilną sinchronizaciją su MS Outlook programa. Vartotojas gali atsisiųsti savo įrašus iš SIM kortelės, tačiau reikia nepamiršti, kad bus priskirtas tik vienas telefonas.

Gautieji
Visų rūšių žinutės yra saugomos šitame aplanke, el. laiškai ir SMS. Labai nuvilia, kad negalima susikurti savo aplankų ir dėl to gaunasi krūva skirtingų žinučių "Gautieji" aplanke. Telefonas palaiko POP3 ir SMTP protokolus, taip pat ir SMS šablonus. Pašto programa naudojama tokia pati, kaip ir kišeniniuose kompiuteriuose.

Internet Explorer
Manau visi turėtų žinoti kas tai yra. Tiems, kurie nežino, ši programa skirta naršymui po internetinius puslapius. Yra didelis pliusas, kad galima prisijungti per GPRS ir yra VPN palaikymas, jeigu reikalinga.

Kalendorius
Ši aplikacija leis jums organizuoti savo gyvenimą. Kalendorius turi mėnesio, savaitės, bei dienos (valandomis) vaizdus. Taip pat palaiko visiška sinchronizaciją su kompiuteriu.

Active Sync
Programa, leidžianti sinchronizuoti duomenis iš adresų knygos, žinutes, kalendorių, bei užduoti su kompiuteriu per IR spindulių jungtį.

Nuotraukos
Nebloga programa, skirta paveikslėlių, bei vaizdo klipų peržiūrai. Taip pat galima matyti ir failų sąrašą. Papildomai yra nuotraukų redaktorius, kuris yra labai aiškus.

Kamera
Kameros rezoliucija yra 480x640 taškų (taip pat 240x320, 128x160 ir 64x80). Rezoliucija yra tiksliai tokia, dėl jos matricos padėties. Nuotraukų ir vaizdo klipų (128x160) spalvų gylis yra 24 bitai.

Telefono ekranas naudojamas vaizdo paieškai. Kadangi susijungimo su kamera greitis nėra didelis, todėl paveiksliukas trūkčios, kai judinsite telefoną.

Kitas trūkumas yra nuotraukų išsaugojimas – jis užtruks apie 8-9 sekundes, norint išsaugoti geriausios kokybės nuotraukas. Taip pat kamera nepradeda veikti iš karto ir kartais nuotraukos gaunasi išsiliejusios.

Nuotraukų kokybė yra vidutiniška, bet gana priimtina, turint omenyje, kad tai "gudrusis telefonas".

Windows Media Player
Grotuvas, palaikantis mp3, wav ir wma formatus, yra integruotas operacinėje sistemoje. Pocket TV, palaikantis dar mpeg failus, galėtų būti nebloga alternatyva.

Nustatymai
Visus nustatymus, susijusius su telefono valdymu, garsu, ekranu bei krovimu, rasite čia. Atsiprašome, bet neaptarinėsime jų detaliai.

Diktofonas
Pusėtinas diktofonas, tačiau gali būti naudojamas įrašinėti telefoninius pokalbius.

HTC i-Mate arba Orange SPV prikėlimas
HTC ši telefoną pagamino Orange prašymu, tačiau kompanija taip pat nusprendė išleisti tokį patį telefoną tik su savo vardu. Dizainas buvo užpatentuotas Orange, tačiau HTC tik pakeitė dizainą ir išleido naują telefoną. Visos galimybės išliko tos pačios.

Klavišai pasidarė daug nepatogesni ir vairalazdė tapo daug mažesnė, kas ją padarė labai nepatogia. Jeigu lyginant patogumą, tai matosi, kad Orange SPV yra gerokai patogesnis. Bendras telefono dydis šiek tiek pakito, tačiau nežymiai.

Standartinis komplektas išliko tas pats. Mano nuomone, renkantis tarp i-Mate ir Orange SPV, geriau būtų pasirinkti SPV.

Įspūdžiai
Vibracija yra vidutinio stiprumo, melodijos skamba pakankamai garsiai. Sunku pasakyi ką nors ypatingo apie šį vidutinišką telefoną, kuris yra gerokai prastesnis už kitus modernius tokios klasės telefonus, pavyzdžiui Motorola MPx200.

Telefonas turi gan prastą standartinį komplektą ir nepakankamai papildomų programų, kurių nepakaks išnaudoti visas telefono galimybes, tačiau telefonas vistiek yra įdomus. Bluetooth technologijos nepalaikymas šiais laikais yra rimtas trūkumas. Procesorius, naudojamas telefone taip pat yra pastebimas dėl savo stabdymo. Jis tiesiog per lėtas.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras