Naujienos    »    Apžvalgos    »    Nokia N91
review_nokia_n91.jpg
n91-1.jpg
n91-2.jpg
n91-3.jpg

Nokia N91 Siųsti el.paštu

Sony Ericsson, Motorola ir Samsung ketinimų išleisti muzikinius telefonus, suomių gigantas irgi turės išleisti muzikinį modelį.

113,1x55,2x22mm ir 156g svorio N91 yra reliatyviai didelis telefonas, kurio dydį atperka stebinantis 4GB mikrodiskas. Nors Nokia atstovai atsisakė komentuoti laikmenos sprendimus, tačiau esame įsitikinę, kad naudojamas tas pats Hitachi diskas, kuris buvo pirmojoje Apple iPod mini serijoje.

Atsižvelgdami į vartotojų nusiskundimus dėl nepatogaus muziko valdymo kituose mp3 muziką grojančiuose telefonuose, Nokia siūlo normalius grojimo mygtukus, taip pat muzikos valdymo sistemą, kuri yra panaši į esančią Apple ar Creative muzikiniuose grotuvuose. Pastebėjome jog grojimo mygtukai pasislenka žemyn, atidengdami įprastinę telefono klaviatūrą ir tai padarė neblogą įspūdį.

Pirmiausiai nustebino tai, kad N91 yra ID3 žymių palaikymą ir leidžia vartotojui susikurti keletą grojaraščių, tai galimybė, kurią turi net nevisi MP3 grotuvai. 3,5mm išėjimas ausinėms irgi yra didelis pliusas vartotojams, kurie galės prisijungti savo mėgiamas ausines. Daugumoje telefonų yra 2,5mm išėjimas geriausiu atveju, o jis nėra suderinamas su dauguma ausinių.

Taip pat patiko, ausinių išėjimo ir Hold mygtuko vieta, jie yra viršuje telefono. Toks sprendimas yra taikomas daugumoje MP3 grotuvų. Panašu, kad Nokia inžinieriai pasistengė pirmiau galvodami apie N91 kaip apie MP3 grotuvą, o paskui kaip telefoną.

Pavyzdinės Nokia dainos pasirodė tikrai gero kokybės ir patiko tai, kad groja tikrai garsiai. Nors meniu buvo ekvalaizeris, tačiau jo dar nebuvo prototipinėje telefono versijoje. N91 taip pat palaiko tokius populiarius formatus, kaip MP3, AAC ir WMA.

Be 190 valandų veikimo budėjimo režime ir iki 4 valandų veikimo kalbant, Nokia vyriausybė praneša, kad muzikos klausymosi trukmė turėtų būti iki 12,5 valandos, tai yra vidutiniškas laikas MP3 grotuvui. Tačiau, naudojant telefoną įvairias tikslais (naršymas internete, vaizdo skambučiai, muzikos klausymas), N91 nepasižymėjo labai ilgu veikimu.

N91 yra integruota 2 MP kamera, kuria galima daryti nuotraukas iki 1600x1200 taškų, bei filmuoti vaizdo klipus iki 176x144 taškų. Telefone taip pat yra FM bangų radijas, radijo transliacijas galima įrašinėti, taip pat palaikomas Vizualus Radijas.

Jungiamumo galimybės N91 irgi atrodo pritrenkiančiai. Palaikomas USB 2.0, Bluetooth technologija, 3G ir WLAN 802.11b/g/I, kuris suderinamas su dabartiniais standartais ir pasirodysiančiais netolimoje ateityje.

N91 pakeis požiūrį į telefonus, tačiau dar klausimas ar užkariaus dalį nusistovėjusios MP3 grotuvų rinkos.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras