Naujienos    »    Paslaugos    »    „Bitės“ klientai galės skambinti į MSN bei „Google...
bite_logo.gif

„Bitės“ klientai galės skambinti į MSN bei „Google Talk“ Siųsti el.paštu

Telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ klientai nuo šiol mobiliuoju telefonu galės skambinti ir į MSN bei „Google Talk“ interneto programas. Išplėtusi vasario pradžioje pristatytą analogų Baltijos šalyse neturinčią paslaugą „Skambučiai į internetą“, „Bitė“ suteikia galimybę mobiliuoju telefonu paskambinti net 400 mln. interneto programų naudotojų visame pasaulyje. Iki šiol bendrovės klientai galėjo skambinti „Skype“ interneto programos naudotojams.

„Toliau plečiamos mobiliojo ryšio ir interneto paslaugos suteikia mūsų klientams dar daugiau galimybių bendrauti mobiliuoju telefonu su visų populiariausių internetinių pokalbių programų vartotojais. Be to, savo mastu išsiskirianti skambučių į internetą paslauga nuo šiol pasiūlys ir patogesnę kainodarą“, - sakė „Bitės“ grupės generalinio direktoriaus pavaduotojas verslo klientams Darius Montvila. Nuo birželio 1 dienos iki rugsėjo 1 dienos pusvalandžio trukmės pokalbis su „Skype“, MSN bei „Google Talk“ programų naudotojais „Bitės“ klientams kainuos vos 2 litus, t.y., 3 kartus pigiau nei iki šiol.

Paslauga „Skambučiai į internetą“ gali naudotis visi „Bitės“ klientai ir LABAS vartotojai, turintys telefoną su trumpųjų žinučių funkcija. Be to, norint paskambinti iš mobiliojo telefono „Skype“, MSN bei „Google Talk“ vartotojui, nereikia diegtis šių programų ar kitos specialios įrangos. Ateityje planuojama paslaugą išplėsti ir vaizdo skambučių į interneto programas galimybe.

Norint paskambinti prie interneto programų prisijungusiam žmogui, tereikia surinkti trumpąją žinutę (SMS), joje įrašyti „skype“, „msn“ ar „gtalk“ ir vartotojo vardą (pvz., tom22546, tom22546@hotmail.com, tom22546@gmail.com) ir išsiųsti ją numeriu 1512. Jeigu šis žmogus tuo metu yra pasiekiamas interneto programoje, sujungimas įvyksta automatiškai. Priešingu atveju „Bitės“ klientas informuojamas nemokama SMS.

WAP funkciją turinčių mobiliųjų telefonų savininkai gali pasinaudoti galimybe skambinti į internetą ir iš „BITĖS plius“ wap portalo. Jiems tereikia surinkti adresą call.biteplius.lt ir įvesti norimo adresato vartotojo vardą. „Bitė“ skambučiams į interneto programas užtikrina geriausią kokybę nuo mobiliojo telefono iki interneto, o galutinę ryšio kokybę lemia ir adresato naudojamo interneto kokybė. Be to, interneto vartotojai turi būti neuždraudę priimti skambučius iš kitų interneto vartotojų, MSN vartotojas turi būti įsidiegęs ne ankstesnę kaip 8.1 programos versiją.

Gegužės mėnesio duomenimis, nuo paslaugos pristatymo vasario pradžioje galimybę mobiliuoju telefonu skambinti į „Skype“ išbandė per 18 tūkstančių bendrovės klientų Lietuvoje ir Latvijoje. „Skype“ vartotojams jie sėkmingai skambino daugiau kaip 42 tūkst. kartų, o iš viso kalbėjo per 253 tūkstančius minučių.

2006 m. duomenimis, interneto programa MSN pasaulyje naudojosi apie 203 milijonus vartotojų. Prieš kelerius metus pristatyta „Google Talk“ paslauga 2006 metais turėjo 7,1 mln.. „Skype“ šiuo metu turi 192 milijonus vartotojų visame pasaulyje.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras