Naujienos    »    Apžvalgos    »    i-mate PDA2
review_i-mate_pda2.jpg

i-mate PDA2 Siųsti el.paštu

Su pavydėtinu reguliarumu vis pasirodo nauji Taivanio korporacijos HTC gamybos "protingi telefonai". Iš paskos vis pasirodo lokalizuotos įvairių kompanijų ir stambiausių mobiliojo ryšio operatorių telefonų versijos - O2, Qtek, Orange, T-Mobile ir žinoma i-mate. Praėjusį mėnesį visuomenės teismui buvo pristatyta nauja HTC Alpine platforma, kuri ir tapo šiandien testuojamo įrenginio "kertiniu akmeniu".

Išoriškai i-mate PDA2 kaip du vandens lašai panašus į savo pirmtaką – i-mate Pocket PC. Prieš mus vis tas pats užapvalintas korpusas, simetriškas valdymo klavišų ir navigacinės svirtelės išdėstymas, bei įmontuotos kameros objektyvas antroje įrenginuko pusėje. Viršuje galime rasti įjungimo mygtuką, infraraudonųjų spindulių jungties langelį ir SD atminties kortelės lizdą. Kadangi palaikoma SDIO technologija, vartotojas gali išplėsti ne tik atmintį, bet ir įrenginio funkcionalumą. Dešiniajame šone yra fotografavimo mygtukas, diktofono paleidimo klavišas ir tikslus garso reguliavimo slankiklis.

Antroje aparato pusėje akumuliatoriaus skyrius, išorinės antenos prijungimo lizdas, 1,3 megapikselio kamera ir mažytis veidrodėlis autoportretui.

Reikia paminėti, kad "protingas telefonas" dirba maitinamas ličio jonų akumuliatoriaus, kurio talpa 1300 mAh. Kodėl gamintojas skelbia tokį trumpą pokalbio ir budėjimo režimo laiką, mums nežinoma. Vis tik prie autonominio darbo laiko trukmės mes dar grįšime truputi vėliau, o dabar apžvelgsime techninius PDA2 parametrus.

Skirtingai nei Pocket PC, naujiena turi šiuolaikinį 520 MHz dažnio Intel XScale PXA270 procesorių ir 128 MB operatyviosios atminties. 60 MB atminties pasiekiama kaip naudotojo diskas. Atkreipiame dėmesį, kad "protingasis telefonas" gali dirbti su visais įmanomais belaidžio ryšio moduliais – IrDA, Bluetooth ir Wi-Fi (802.11b). Testinis prisijungimas prie interneto nesukėlė jokių problemų - tam labai padėjo programinės įrangos išankstiniai nustatymai bei belaidžio ryšio tvarkyklė Wireless Manager. Dar vienas malonus programinės įrangos priedas, kuris leidžia "protingąjį telefoną" paversti GPRS modemu. šios programos pagalba vartotojas gali prisijungti prie interneto, sujungęs savo PDA2 su nešiojamu arba staliniu kompiuteriu. O kadangi apie tai jau pradėjome kalbėti, tai paminėsime daugiau programinių priedų. Darbui su daugialypės terpės programomis ir grafinių failų peržiūrai įrenginys naudoja Album programą. Iš raštinės programų reikėtų išskirti ClearVue PDF ir pristatymams naudojamą programą ClearVue PPT. Reikia paminėti ir arhyvatorių ZIP, atminties rezervavimo įrankį xBackup, o taip pat priedus darbui su telefonų knyga – Contacts, Photo Contacts, SIM Manager.

Ko gero vienintelis ir pats svarbiausiais naujienos trūkumas - pasenusi QVGA matrica. Mūsų nuomone, tokios klasės įrenginys privalo turėti VGA skiriamąją gebą. Vis tik, jei lygintumėme kontrastingumą, aiškumą ir sodrumą, tai PDA2 ekranas gali lenkti net tokį išgirtą delninuką, kaip HP iPAQ. Tokiame ekrane malonu žiūrėti filmus ar nepamirštamas šeimos nuotraukas. Tradiciškai visi i-mate aparatai aprūpinti aukštos kokybės kameromis, PDA2 - ne išimtis. Nuotraukos išsiskiria ypatingu aiškumu ir korektiškomis spalvomis.

Kompanija i-mate eilinį kartą pagamino stilingą ir funkcionalų įrenginį, kurio pagrindu yra HTC Alpine platforma. Žinoma, yra ir trūkumų - pavyzdžiui QVGA ekranas. Vis tik ar verta kreipti dėmesį į smulkmenas, juk šiandien dar niekas nepagamino idealaus "protingo telefono" ar komunikatoriaus.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras