Naujienos    »    Apžvalgos    »    Nokia 7710
review_nokia_7710.jpg
7710-1.jpg
7710-2.jpg
7710-3.jpg
7710-4.jpg
7710-5.jpg

Nokia 7710 Siųsti el.paštu

Šiandien prigaminta nemažai portatyvinių įrenginių - nešiojamas kompiuteris, kišeninis kompiuteris, mobilusis telefonas, "protingas telefonas" ir komunikatorius. Taip jau išėjo, kad paskutinieji du tarpusavyje glaudžiai susiję ir beveik nesiskiria vienas nuo kito. Intensyvus mobiliųjų technologijų tobulėjimas ir naujų hibridinių įrenginių išleidimas tik didina maišalynę. Pabandyk išsiaiškinti, kokiai klasei priklauso eilinis inžinerinės minties pasiekimas.

Yra nuomonė, kad prie komunikatorių reikėtų priskirti įrenginius, kurie turi įmontuotą QWERTY klaviatūrą ir lietimui jautrų ekraną. Tokį įrenginį galima apibūdinti kaip delninuką su mobiliojo telefono funkcijomis. Toks tvirtinimas neteisingas dėl daugelio priežasčių. Taigi, mūsų testuojamas įrenginys turi lietimui jautrų ekraną, dirba valdomas Symbian 7.0s operacinės sistemos ir neturi klaviatūros. Kita nuomonė - "protingas telefonas" skirtas pokalbiams su pašnekovu, o komunikatorius skirtas patogiam darbui su dokumentais ir belaidžiam duomenų siuntimui. šis tvirtinimas kur kas tikslesnis, tačiau taip pat nėra teisingas. Užtenka paimti i-mate JAM, kurį pagal daugkartinius gamintojų tvirtinimus reikėtų vadinti "protingu telefonu´. Tiesa visada susideda iš prieštaravimų: šiuo metu abu teiginiai susipynė ir apibūdina daug funkcijų turintį mobiliojo ryšio įrenginį.

Nokia 7710 dizainas gana neįprastas. Priekinę pusę užima platus lietimui jautrus ekranas, taip pat čia yra penki valdymo mygtukai ir patogi navigacinė svirtelė. Negalima nepažymėti neįtikėtinos vaizdo kokybės ir aiškumo - ekranas turi 640x320 taškų skiriamąją gebą. Truputi žemiau, arčiau dešiniojo krašto, yra lizdas plunksnai. Plunksna įmontuota horizontalioje padėtyje ir, nors labai gaila, bet turi nekokybišką galiuką. Viršuje yra skambinimo valdymo ir numerio rinkimo balsu aktyvavimo mygtukai, o taip pat akumuliatoriaus skyriaus atidarymo spragtukas. Apačioje paslėpti prijungimo lizdai, o dešinėje - patogus maitinimo išjungimo mygtukas. Kitoje korpuso pusėje įmontuotas megapikselinės kameros objektyvas. Apsauginį objektyvo stiklą galima lengvai pakeisti kartu su dangteliais. Naujiena būna dviejų spalvų - pilkos ir smėlio.

Nokia tradiciškai gamina labai funkcionalius įrenginius ir 7710 netapo išimtimi. "Protingo telefono" viduje slepiasi 90MB įmontuotos atminties, kurios kiekį padidinti galima MMC kortelėmis. Reikia paminėti, kad kortelės lizdas įmontuotas po akumuliatoriaus dangteliu. Kuo vadovavosi suomių specialistai - neaišku, tačiau toks sprendimas labai apsunkina kortelės pakeitimą. Ryšiui su aplinkiniu pasauliu naudojami GPRS, HSCSD ir EDGE protokolai. Neužmirštas ir Bluetooth modulis, galima siųsti elektronines žinutes ir vartyti WAP puslapius.

Programinę įrangą sudaro įvairūs daugialypės terpės ir laisvalaikio praleidimo priedai. Tarp jų - muzikos grotuvas, vaizdo grotuvas RealPlayer, o taip pat FM bangų radijo valdymo programa Visual Radio. Yra ir raštinės reikmenys skirti teksto redagavimui, elektroninių lentelių kūrimui, pristatymų rengimui, PDF failų peržiūrai, kelionei po internetą bei pašto tikrinimui. Gaila, tačiau gamintojas nepasirūpino standartine ausinių jungtimi - 7710 savininkui teks naudotis tik firminėmis ausinėmis su neapgalvota ergonomika ir vidutine garso kokybe. Ko gero tai vienintelis naujienos trūkumas. Visa kita šiame "protingame telefone" praktiškai idealu.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras