Naujienos    »    Apžvalgos    »    Nokia 7280

Nokia 7280 Siųsti el.paštu

Taip, Nokia dar kartą įrodė, kad yra lyderė tarp stilingų telefonų. Štai įrodymas ir Jums : Nokia 7280. Nedidelis pailgas juodos spalvos ir šokoladinio batonėlio dydžio telefonas savyje slepia patrauklia išvaizdą ir mintis, kad forma ir naudojimasis niekaip negali būti patogus. Kitiems kyla mintys : "Kaip į tokį mažą aparatą galima sukišti naudingus telefonui dalykus...? Ir jie tikrai nėra teisūs - telefone yra milžiniška telefonų knyga, 50MB vidinės atminties, MP3 formato skambučiai, geros kokybės kamera, radijo imtuvas, Bluetooth...

Kai pasirodė pirmos oficialios Nokia 7280 nuotraukos, daugelis žmonių išvis nepatikėjo, kad tai telefonas. Kuria kryptimi jį laikyti, kur klaviatūra, ar ekrane išvis kasnors matysis... Tokie klausimai kildavo ne vienam.

Kaip teigia Nokia atstovai, jie nusprendė savo klientams pasiūlyti kažką labai naujo, originalaus, elegantiško ir su maksimaliom funkcijų galimybėm. Taip ir gimė trys kūriniai : 7260 7270 ir 7280.

7280 buvo pripažintas pačiu originaliausiu, elegantiškiausiu ir funcionaliausiu. Jis tikrai yra išskirtinis savo dizainu ir išvaizda. Nieko panašaus ar galinčio prilygti Nokia 7280 tikrai nerasite prekyboje. Dar daugiau išskirtinumo jam suteikia nauja konstrukcijos įdėja susieta su operacine sistema.

Kol bandžiau šį telefoną, teko jį parodyti ir keliems draugams. Kiekvienas iš jų su dideliu susidomėjimu tyrinėjo jį ir spėliojo kokios jo funkcijos. Beveik visi vienbalsiai spėjo, kad jis turi MP3 grotuvą. Vos tik paėmę Nokia 7280 į savo rankas daugelis sutrikdavo ir bandydavo surasti kokią nors klaviatūrą. Aišku, kad klaviatūros nerado nei vienas, nes jos paprasčiausiai nėra. Tuomet visi imdavo judinti ir spaudinėti scrollbutton˙ą ir galų gale telefonas paklusdavo jų rankoms. Po tokių trumpų bandymų žmonės išsiskyrė į tris grupes : keli keikė Nokia 7280, daugeliui jis patiko, bet tik nedaugelis teigė, kad galėtų juo naudotis kasdien.

Nokia 7280 išorė pagyvinta keliom baldom linijom, kurios vingiuoja per visą telefoną ir tikrai suteikia išskirtinį stilių. Nokia jau seniai yra žinoma kaip mėgėja naudoti netradicines medžiagas mobiliuosiuose telefonuose. Nokia 7280 irgi ne išimtis : prie baltai juodo korpuso dar priderintas ir veidrodėlis, kuris dengia ekraną. Taipogi telefono paviršiuje galima rasti plastmasės, odos gabalėlių, tiksliau sakant ne odos, o kailiuko. Yra ir medžiagos lopinėlių. Pradžioje sunku priprasti prie išsikišusiu medžiaginių logotipų su užrašu NOKIA, kaip tarkim ant marškinėlių ar kepurėlių būna firmos logotipai.

Turbūt labiausiai nusivils kairiarankiai žmonės, kadangi jie niekaip negalėtų naudotis Nokia 7280. Taip yra todėl, kad telefonas yra laikomas horizontalioje padėtyje. Keturi aktyvūs ir vienas valdomasis mygtukas yra dešinėje pusėje. Taigi jais operuoti galima tik dešine ranka. Apvertus telefoną ir paėmus į kairią ranką ekrano apačia atsiduria viršuje. Taigi, šis telefonas visiškai nepritaikytas kairiarankiams. Apatinė ir viršutinė telefonų dalys - trapecijos formų.

Viršutinėje dalyje yra dvi baltos juostelės: esanti arčiau išorės juostelė gali šviesti raudona spalva. Juostelė ima šviesti kai gaunami pranešimai, praleidžiami kvietimai ir pan. Kaip bebūtų gaila, šias funkcijas galima tik įjungti arba išjungti. Negalima redaguoti juostelės mirksėjimo dažnumo, intensyvumo ar pan.

Įdomų tai, kad kai telefonas yra įjungtas ir yra mobiliojo ryšio zonoje, raudona juostelė kas 20 sekundžių užsidega, ima ryškėti ir vėl po truputį užgęsta. Susidaro vaizdas, tarsi telefonas kvėpuotų.

Apatinis telefono galas tarsi priderintas prie šonų ir viršaus. Jis turi vieną išsikišusią baltą juostelę. Apačioje, po juostele, yra standartinės jungtys.

Turbūt įdomiausia staigmena yra standartinėje pakuotėje pridėta raudonai juoda odinė juostelė su juodu raišteliu.

Taip pat po balta juostele telefono apačioje yra jungtis mikrofonui, pakrovėjui ir laisvų rankų įrangai. Taip, šis telefonas turi atskirą jungtį mikrofonui. Jo pagalba galite įrašinėti labai geros kokybės garso įrašus. Kaip bebūtų gaila, nėra jokios jungties sinchronizacijos kabeliui. Nerasite ir jokio akumuliatoriaus dangtuko nei telefono apačioje, nei galinėje dalyje. Teoriškai jos net negalite pamatyti. Taigi, jei norėsite pasikeisti akumuliatorių, Jums teks aplankyti Nokia saloną. Akumuliatorius įmontuotas telefono viduje, pagamintas iš ličio jonų, 700mAh talpos ir gali išlaikyti iki 240 valandų budėjimo rėžime bei 300 minučių pokalbių. Man tekdavo krauti telefoną kas tris dienas.

Na, Nokia nepatingėjo stilingam telefonui pagaminti ir stilingo pakrovėjo.

Labai įdomus yra ir telefono atidarymas. Jei paimsite dviem rankom už abiejų telefono galų ir patrauksite į skirtingas puses, telefonas atsidarys dviejose vietose. Kaip bebūtų keista, telefonas atsidaro tik po vieną centimetrą viršutinėje dalyje, po garsiakalbiu, ir ties ekrano apačia. Taigi, telefonas padidėja tik dviem centimetrais.

Atsidariusios dalys yra raudonos spalvos, kas suteikia telefonui dar daugiau stiliaus. Jei apsuksite telefoną, galinėje jo dalyje pastebėsite atsiradusį kameros objektyvą, kuris yra tikrai labai saugiai paslėptas po telefono korpusu kai aparatas uždarytas.

Kai telefonas skamba, norint atsiliepti, pakanka paspausti nykščiu telefono korpusą į viršų. Norint baigti skambutį, tereikia telefoną sustumti atgal. Nuotraukose matosi balta linija apvestas stačiakampis, kurį ir reikia stumtelti į viršų. Jis yra tiesiai toje vietoje, kur būna padėtas nykštys.

Nokia 7280 ekranas yra labai geros kokybės. Jis yra aktyvus ir palaiko 65 tūkstančius spalvų. Ekrano rezoliucija - 208 x 104 pikselių. Kaip bebūtų gaila, jis yra tikrai mažokas ir užima tik 15 x 30 mm.

Vaizdo ryškumas yra labai geras, tačiau jo neįmanoma reguliuoti. To pasekoje ekranas tampa vos įžiūrimas tiesioginiuose saulės spinduliuose. Tačiau idėja paslėpti ekraną po veidrodėliu yra tikrai pagirtina. Pranešiojus telefoną 2 savaites kišenėje, ant ekrano neatsirado nei vieno įbrėžimo.<br><br>Į dešinę pusę nuo ekrano yra 5 aktyvūs klavišai. Pagrindinis iš jų, viduryje, tai scrollbutton˙as. Jo viduryje yra sidabrinės spalvos patvirtinimo klavišas. Naudotis juo tikrai patogu, nes nykščiu valdant į šonus arba į viršų ar apačią pirštas neslidinėja. Neslidinėja todėl, kad pagrindinis mygtukas yra iš odos.

Du klavišai arčiau ekrano yra standartiniai kaip ir kituose Nokia telefonuose. Jais pradedami ir baigiami kvietimai. Raudonu mygtuku galima įjungti/išjungti telefoną. O žaliu - redaguoti tekstą, iškviesti telefonų knygą. Mygtukai užrakinama paspaudus vidurinio klavišo centrą ir žaliąjį klavišą.

Didžiausia problema, matyt, yra klaviatūros nebuvimas. Tokio telefono tikrai atsisakytų daugelis jaunimo, kurie neįsivaizduoja gyvenimo be dažno SMS rašymo. Panašu, kad Nokia 7280 išvis atsisako SMS. Vienos žinutės rašymas renkant raides iš abėcėlės po vieną užtrunka apie 2-4 minutes. Ta pati bėda ir su telefonų knygelės vardų paieška : jei Jus turite 200 vardų, o ieškomasis prasideda M raide, tai teks spustelti net 100 kartų rodyklėlę žemyn, arba iš abėcėlės išrinkti raidę M, kas irgi nėra greita ir patogu. Tačiau gamintojai siūlo išeitį : priskirti daugeliui numerių kvietimus balsu. Galima pagirti Nokia, šis modelis tikrai puikiai atpažįsta tiek Jūsų balsą, tiek ištartą frazę.

Kitas pagirtinas dalykas yra puikus garso atkūrimas. Nokia 7280 palaiko 40 garsų melodijas arba bet kokius MP3 ar ACC formatus. Dauguma standartinių melodijų telefone yra džiazo stiliaus, tačiau jos patinka beveik visiems. Norimas melodijas galima atsisiųsti internetu arba iš kompiuterio.

Foto kamerą reikia įjungti rankiniu būdu kiekvieną kartą, kai norima ja naudotis. Ji neįsijungia atidarius telefoną į viršų. Taip padaryta tam, kad nebūtų eikvojamas akumuliatorius atsiliepus į kvietimus.

Nuotraukų kokybę galima reguliuoti. Yra naktinis rėžimas. Gaila, bet negalima filmuoti. Tačiau fotoaparatas turi skaitmeninio priartinimo funkciją. Priartinti galima iki 4 kartų, o dėlto rezoliucija ir kokybė visiškai nenukenčia.

Nuotraukų kokybė labai vidutinė, ir kartais atsiranda problemų dėl fokusavimo. O ir spalvos kartais visai neatitinka tikrų spalvų.

Kelios nuotraukos VGA kokybės, darytos su Nokia 7280 :

Na ir žinoma taip visų mėgiamas radijas telefone. Jos galima klausytis per ausines, kurios įeina į standartinį telefono komplektą. Ausinės yra su mikrofonu, todėl jas galima naudoti ir kaip laisvas rankas. Ausinių laidas yra pakankamai storas ir nelankstus. Nokia nusprendė apsaugoti laidą atsparia ir tvirta guma, nekreipdama dėmesio į tai, kad nepatogu naudotis.

Radijo galima garsiai klausytis ir per telefono garsiakalbį. Tačiau ausines patartina vis tiek įjungti kaip anteną. Klausantis radijo, telefonu galima naudotis pilnai, taip pat kaip ir radiją išjungus. Kai kas nors skambina, radijas išsijungia automatiškai. Telefone galima išsaugoti iki 20 radijo stočių.

Kaip bebūtų gaila, šiame telefone nėra MP3 grotuvo. Nors telefonas ir atkuria MP3 formato garsus ir juos galima perklausyti taip pat kaip ir peržiūrėti video failus ar perklausyti garso įrašus, tačiau to niekaip negalime vadinti grotuvu.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras