Naujienos    »    Apžvalgos    »    Nokia 3220
review_nokia_3220.jpg

Nokia 3220 Siųsti el.paštu

Turbūt visi pamena Nokia 3200, kuri sukėlė tikrai nemažą šurmulį mobiliųjų telefonų rinkoje. Tuomet tai buvo tikrai stiprus smūgis konkurentams, nes 3 klasės Nokia telefonas turėjo integruota FM imtuvą, IrDA, foto kamerą ir galimybę pačiam pasirinkti viršelio išvaizdą, įdedant savo nuotrauką ar paveikslėlį. Tačiau vienintelis didelis minusas buvo palygint didelė kaina. Tačiau Nokia nenuleido rankų, ir nusprendė tęsti 3 serijos telefonų kūrimą specialiai jaunimui. štai ir pristatome Nokia 3220.

Nokia 3220 turi keturis guminius gumbelius (po du kairėje ir dešinėje pusėse). Būtent dėl jų, Nokia 3220 patogiai telpa delne ir neslidinėja. Jie taip pat dengia ir saugo po tris spalvotas LED lemputes (raudonos ir žalios spalvos). Būtent jos ir suteikia savotišką stilių telefonui. Taigi telefono šonai šviečia skambinant, priimant kvietimą, žaidžiant arba atitinkamais blyksėjimais praneša apie gautus pranešimus ar praleistus skambučius.

Kaip bebūtų gaila, pačių mirksėjimo koreguoti negalima. Juos galima tik įjungti arba išjungti visam telefonui, o tai reiškia, kad telefonas arba mirksės visais atvejais, arba nemirksės išvis. Tiesa, nors telefonas turi tik tris lemputes po šoniniais gumbeliais, tačiau jų spalvų maišymais gaunamos 5-6 spalvos. Taigi, šonai švies netik raudonai ar žaliai. Turbūt todėl įdomi telefono forma, guminiai šonai, žaismingas mirksėjimas Nokia 3220 padaro jaunatviška ir patraukli.

Staigmena gali būti ir tai, kad visiškai lengvai galima pakeisti ir guminius telefono šonus. Jie gali būti netik balti, bet ir žali, raudoni, mėlyni ir žydri. Norint juos pakeisti, pakanka tik nuimti telefono galinį dangtelį ir spustelti šonus į viršų.Telefonas komplektuojamas su vienu iš 5 galimų viršelių.

Jie susideda iš skirtingų mygtukų, priekinių panelių ir dangtelių spalvos. Daugumos nuomone, juodas komplektas atrodo geriausiai. Taip pat telefono išvaizdą galima keisti įdedant norimą paveiksliuką arba nuotrauką po peršviečiamu galiniu dangteliu.

Standartiniame komplekte būna pridėti trys paveiksliukai, kurių vaizdas kečiasi nuo žiūrėjimo kampo. Įdomus sprendimas yra pridėti prie komplekto trafaretą, kurio pagalba lengvai galėsite išsikirpti reikiamos formos paveiksliuką iš nuotraukos ar žurnalo.

Tai nėra paprastas plastmasės gabalas. Jis tarsi priedas, turintis savo 512KB atmintį, judėjimo jutiklius dviem kryptimis ir 12 diodinių lempučių. Jų pagalba, vartotojas gali piešti piešinukus arba rašyti tekstą ore. Visa tai matoma tamsoje 6 metrų atstumu.

Dangtelis palaiko Java programą, kuri skirta piešimui ir rašymui (ne daugiau 15 ženklų). Naudojant pirmą kartą diodinį dangtelį, Java įsirašo į vidinę telefono atmintį (nors jos ir nėra tiek daug, tik 2,5 MB).

Turbūt įdomiausia šio dangtelio savybė yra ta, kad jį uždėjus ant telefonu, įsirašo du žaidimai : Swamp racer ir Air Express. Žaidimų esmė yra valdyti lėktuvus, tačiau tam nereikia naudoti mygtukų! Pakanka judinti telefoną į vieną ar kitą pusę, ir lėktuvo kryptis atitinkamai keičiasi. šie žaidimai priskiriami MOTION GAMES grupei, kurių esmė yra judėjimas.

Kaip bebūtų gaila, tačiau tokie viršeliai neturi jokių analogų rinkoje, jie tinka tik vieninteliam 3220 telefonui. Turbūt todėl jų gamyba yra labai maža, ir kiek man žinoma, kokas apskritai jų neįmanoma gauti. O ir kaina tokio malonumo turėtų būti įkandama tikrai ne kiekvienam jaunuoliui - 55-65 USD.

Telefono Nokia 3220 ekranas yra 128x128 pikselių, 65 tūkstančių spalvų. Jis visiškai nesiskiria nuo Nokia 6230 ekrano. Lyginant su Nokia 3200 atsirado gerų pasikeitimų : renkant telefono numerį atsiranda baltas fonas, kuris gerai išryškina renkamą numerį, taip pat gerai matomi ryšio bei akumuliatoriaus indikatoriai. Žvelgiant toliau, galiu pastebėti, kad telefono dizainas, meniu, ekrano kokybė daro tikrai malonų įspūdį ir traukia jaunimą.

Nors daug kur teigiama, kad tiesioginiuose saulės spinduliuose ekranas dėl mažo dydžio tampa sunkiai įskaitomas, tačiau aš su tokia bėda nesusidūriau.

Klaviatūros mygtukai pagaminti iš gumos, juos malonu spaudyti ir net po ilgo sms rašymo rankos visiškai nepavargsta. Pradžioje sunku įprasti prie penkių krypčių mygtuko, kurio vidurio paspaudimas yra MENIU arba RINKTIS reikšmė. Tačiau po poros valandų naudojimo klaidingų paspaudimų beveik nebelieka. Ypač smagu žiūrėti, kaip svetimi žmonės bando atrakinti klaviatūrą. Juk skirtingai nei daugelyje modelių reik spausti vidurinio mygtuko vidurį ir tada žvaigždutę.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras