Naujienos    »    Paslaugos    »    „Bitės“ klientai pirmieji naudosis skambučiais į...

„Bitės“ klientai pirmieji naudosis skambučiais į „Skype“ Siųsti el.paštu

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ pristato naujovę rinkoje - paslaugą „Skambučiai į internetą“, suteikiančią galimybę iš įprasto mobiliojo telefono skambinti didžiausios pasaulyje interneto komunikacijos bendruomenės „Skype“ vartotojams. „Bitės“ klientai šia Baltijos šalyse išskirtine naujove pasinaudos pirmieji.

„Suteikdami galimybę skambinti iš bet kurio mobiliojo telefono į internetą, visiems „Bitės“ klientams siūlome analogų Baltijos šalyse neturinčią paslaugą. Naujoji paslauga turėtų būti itin pravarti vertinantiems mobilumą, taip pat tiems, kuriems reikalingas dar vienas patogus ir paprastas būdas susisiekti su draugais, giminaičiais, kolegomis ar partneriais užsienyje bei Lietuvoje“, - sakė „Bitės“ grupės generalinio direktoriaus pavaduotojas verslo klientams Darius Montvila.

Iki šiol paskambinti interneto vartotojams iš mobiliųjų telefonų galima buvo tik iš išmaniųjų telefonų (anglų k. „smart phones“), palaikančių 3G technologiją, įsidiegus papildomas programas į mobilųjį telefoną arba esant bevielio interneto (Wi-Fi) zonose. Todėl prognozuojama, kad paslaugos populiarumą lems ne tik didelė Lietuvos mobiliojo ryšio skvarba bei „Skype“ populiarumas, bet ir tai, kad bendrauti su interneto bendruomenėmis bus galima didžiąja dauguma (99,5 proc.) mobiliųjų telefonų ir iš bet kurios vietos, kur veikia „Bitės“ ryšys.

D. Montvilos teigimu, naujoji paslauga tiems, kuriems bendravimas „Skype“ yra tapęs kultūros dalimi, suteiks galimybę nesant prie kompiuterio bendrauti su interneto erdvėje esančiais pašnekovais. Lyginant su kitomis lig šiol egzistavusiomis panašiomis galimybėmis naujoji paslauga pranašesnė tuo, kad jos neriboja interneto ryšio sparta, ja naudotis yra pigiau, taip pat jai nereikia specialios įrangos ir pakanka įprastinio mobiliojo telefono.

„Prognozuojame, kad vis labiau populiarėjant interneto telefonijai ši naujovė sparčiai paplis“, - sakė D. Montvila. Jo teigimu, ateityje planuojama suteikti galimybę įeinančius interneto skambučius persiųsti į mobilųjį telefoną, pateikti kitų interneto technologijomis pagrįstų sprendimų.

Bendrovės duomenimis, interneto skambučiais naudojasi daugiau nei trečdalis Lietuvos interneto vartotojų. Net 11 procentų šalies bendrovių skambindami į užsienį renkasi galimybę bendrauti internetu, likusieji 30-40 proc. bendrovių domisi interneto telefonija.

Naująją paslaugą „Bitės“ klientai galės nemokamai išbandyti iki šių metų balandžio 1 dienos (skambučio trukmė – iki 30 minučių), skambutį inicijuojanti trumpoji žinutė kainuos 30 centų. Vėliau skambinant į „Skype“ programą 10 pokalbio minučių kainuos 2 Lt. Šiems skambučiams nebus taikomi tarptautinių pokalbių tarifai, todėl vienoda kaina galios skambinant „Skype“ naudojantiems žmonėms Lietuvoje ir visame pasaulyje.

Naudotis paslauga „Skambučiai į internetą“ gali kiekvienas „Bitės“ klientas ir LABAS vartotojas, turintis telefoną su trumpųjų žinučių (SMS) funkcija. Norint paskambinti prie „Skype“ prisijungusiam žmogui, pakanka išsiųsti trumpąją žinutę numeriu 1512 su tekstu „skype vartotojo vardas“ (pvz., skype tom22456). Jeigu šis žmogus tuo metu yra pasiekiamas, sujungimas įvyks automatiškai. Priešingu atveju „Bitės“ klientas informuojamas nemokama trumpąja žinute.

Bendrovė skambučiams į „Skype“ užtikrins geriausią kokybę nuo mobiliojo aparato iki interneto, o galutinę ryšio kokybę lems ir „Skype“ adresato naudojamo interneto kokybė. Be to, WAP funkciją turinčių mobiliųjų telefonų savininkai jau dabar gali pasinaudoti galimybe skambinti į internetą ir iš „BITĖ plius“ WAP portalo. Jiems tereikia surinkti adresą call.biteplius.lt ir įvesti norimo adresato „Skype“ vartotojo vardą.

„Skype“ – tai pasaulyje sparčiausiai populiarėjanti bendravimo internetu galimybė, kuria šiuo metu naudojasi 171 milijonas vartotojų. Programa išversta į 28 kalbas, ja naudojamasi beveik kiekvienoje pasaulio šalyje. 2006 metais per 40 proc. Lietuvos gyventojų naudojosi internetu.


romka 2007-02-11

super. tiesiog nerealu. tik galetu visalaika buri free

Artūras 2007-02-07

nerealu! reikia isigyti Bite... :)

Kostas 2007-02-06

Ką tik išbandėm. Rimtai veikia :) Super!

Jūsų komentaras