Naujienos    »    Operatoriai    »    „Bitė“ – šalia geriausiai vertinamų pasaulio darbdavių

„Bitė“ – šalia geriausiai vertinamų pasaulio darbdavių Siųsti el.paštu

Telekomunikacijų bendrovių „Bitės“ grupė darbuotojų prisirišimas beveik prilygsta geriausiai pasaulyje šiuo aspektu vertinamoms bendrovėms. Tai nustatė didžiausia rinkos tyrimų ir viešosios nuomonės bendrovė „TNS Gallup“, atlikusi „Bitės“ darbuotojų nuomonės tyrimą. „Bitės“ darbuotojų prisirišimo indeksas (TRI*M) buvo įvertintas 73 balais, o dešimtadalio geriausiai pasaulyje vertinamų bendrovių analogiškas indeksas siekia 78 balus. Tuo tarpu pasaulio ir Europos bendrovių vidurkis yra 59 balai.

„Būdami vienu patraukliausių darbdavių Lietuvoje, nuolat tobuliname darbo sąlygas, į šį procesą įtraukdami ir darbuotojus. Šios strategijos efektyvumą rodo ir pastaraisiais metais nuolat kylantis „Bitės“ darbuotojų prisirišimo indeksas“, – sako „Bitės“ grupės Žmogiškųjų išteklių vadovė Ingrida Elijošiūtė. Jos teigimu, 2004 metais „Bitės“ darbuotojų prisirišimo indeksas siekė 64, 2005 metais - 69, o šiuo metu pakilo net iki 73 balų. Be to, „Bitės“ darbuotojų prisirišimo indeksas daugiau kaip pusantro karto pranoko Lietuvos organizacijų vidurkį, kuris siekia 48 balus.

„Prieš keletą metų „Bitė“ buvo pirmoji bendrovė Lietuvoje, pradėjusi taikyti šią tyrimo metodologiją. Tai iš tiesų vienas efektyviausių būdų įvertinti darbuotojų prisirišimą bei rasti veiksmingiausius būdus jiems skatinti“, – teigia „TNS Gallup“ žmogiškųjų išteklių tyrimų departamento vadovė Alma Tamošaitytė.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad net 23 procentus „Bitės“ darbuotojų sudaro vadinamieji „vedliai“, t.y. ypač motyvuoti ir iniciatyvūs darbuotojai. Šis rodiklis viršijo pasaulio bendrovių vidurkį, siekiantį 19 procentų ir Lietuvos vidurkį, siekiantį 11 procentų. „Bitės“ žmogiškųjų išteklių valdymo efektyvumą rodo ir tai, kad net 40 procentų darbuotojų bendrovėje dirba daugiau kaip penkerius metus. Palyginti su kitomis Lietuvos bendrovėmis, „Bitė“ išsiskiria ir tuo, kad net šešis iš dešimties vadovų bendrovė išugdo pati.

„Bitę“ gerai vertina ne tik esami, bet ir potencialūs darbuotojai. Remiantis 2006 metų liepos mėnesį karjeros portalo CV.lt ir dienraščio „Verslo žinios“ atlikta apklausa, „Bitė“ pripažinta geidžiamiausiu metų darbdaviu Lietuvoje. Tyrimo dalyviai bendrovei pirmąsias vietas skyrė daugelyje kategorijų. Kasmetinius darbuotojų nuomonės tyrimus „Bitė“ atlieka nuo 2000 metų.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras